Необережно дістали телефон на вулиці й упустили в сніговий намет? Гаджет врятуєте, якщо діятимете правильно

Зима час від часу радує нас снігом. Та от біда – витягнувши на вулиці телефон, щоб відповісти на дзвінок, його можна легко впустити в сніговий намет. Як рятувати смартфон у такому разі?

Щоб не довелося йти в магазин за новим телефоном, треба врятувати той, що впав у сніг. Щоб воскресити апарат, чиніть таким чином:

  1. Щойно телефон випав із рук, не розводьте руками у розпачі й не зойкайте. А чимдуж діставайте смартфон зі снігового полону. Треба першим ділом насухо протерти цінну річ. Робіть це серветкою, рушником, якщо він є в машині, або ж власним одягом.
  2. Протираючи, особливу увагу приділіть всім роз’ємам та гніздам. В них не повинно залишитися й краплі вологи від снігу, що розтанув.
  3. Навіть якщо телефон розрядився, не ставте його на зарядку відразу. Зачекайте кілька годин після надзвичайної ситуації і лише потім заряджайте.
  4. Якщо телефон устиг промокнути, обов’язково вимкніть його та не вмикайте, допоки повністю не висохне. А щоб потім смартфон зарядився якомога швидше, натисніть кнопку “Режим польоту”. Це відключить усі фонові програми, і процес зарядження прискориться.
  5. Потримайте гаджет у теплі – це сприятиме його висиханню. Можете занурити у слоїк із рисом, щоб крупа витягнула вологу.
Як врятувати телефон, що упав у сніг

Чого не можна робити

  1. Не користуйтеся телефоном без чохла. А ще не бажано уникати захисної плівки чи скла. У такому разі телефон у сніговому наметі практично не постраждає.
  2. Якщо усе-таки згубили телефон у снігу й довго шукали, не сушіть його феном та не кладіть на теплий обігрівач.
  3. Не вмикайте смартфон, допоки він не висохне повністю. Звісно, дуже кортить перевірити, чи працюватиме улюблений гаджет, але витримайте. Найкраще не користуватися пристроєм хоча б добу, а краще цілих три.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?