Як маркетологи впливають на органи чуття покупців: фішки, завдяки яким українці купують незаплановані товари

Похід у супермаркет може забрати набагато більше грошей із кишені, ніж планував покупець. Працівники застосовують спеціальні засоби, щоб змусити відвідувачів купити якомога більше товарів.

Підсвічування

Якщо голодна людина зайшла в магазин, то їй хочеться змести з прилавка якомога більше продуктів. Та навіть ситно пообідавши, можна потрапити на гачок маркетологів. Продукти на вітрині підсвічують так, щоб вони виглядали якомога апетитніше. Торговим залом розноситься запах ароматної випічки, що змушує до спонтанних покупок.

Як супермаркети впливають на органи чуття

Слиновиділення у покупців викликають і безплатні дегустації продукції. Скуштувавши маленький шматочок, людина неодмінно захоче купити більшу порцію. З іншого боку, покупець відчуває вдячність за частування й хоче віддячити магазину покупкою. Отак шматок сиру чи палка ковбаси опиняється у кошику, хоча ви не планували її купувати сьогодні.

Музика

Чуєте музикальні композиції у швидкому темпі? Чимдуж тікайте з цього відділу магазину в інший. Саме такі мотиви спонукають людей до незапланованих закупівель. То їх і вмикають там, де конче слід підвищити рівень продажів. Під драйвовий наспів людина швиденько накладає у візок найдорожчі позиції.

Як супермаркети впливають на органи чуття

Повільна мелодія теж впливає на психіку відвідувачів, адже змушує купців затамувати подих і набагато більше часу проводити біля тої чи іншої полиці. Тож почувши у супермаркеті трек, рятуйтеся навушниками, щоб не піддатися музичному гіпнозу.

Колірна гама

Зазвичай ззовні магазини пофарбовані в теплі тони з червоними, жовтими, помаранчевими відтінками. Це привертає увагу потенційних клієнтів, і вони залюбки заходять усередину. Тут же на них чекають холодні синьо-зелені кольори в оформленні інтер’єру. Це змушує людей витрачати на 15% грошей більше, аніж було заплановано.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?