Одна хитрість, яка зробить курячі котлети соковитими — її використовують навіть досвідчені кулінари

Котлети з курячого філе вийдуть соковитими, якщо ви додасте до них один таємничий інгредієнт. "Один Факт" пропонує до вашої уваги декілька порад, які зроблять котлети по-справжньому соковитими.

Якщо ви запланували приготувати котлетки із курячого філе – будьте готові до того, що вони можуть вийти занадто сухими. Щоб такого не трапилося — варто додати до фаршу один таємничий інгредієнт.

Котлети з курячого фаршу вийдуть соковитими і ніжними, якщо додати в них... вершкове масло
Котлети з курячого фаршу вийдуть соковитими і ніжними, якщо додати в них… вершкове масло

“Один Факт” розповість вам, що ж треба включити до м’ясного фаршу, щоб готові курячі котлетки вийшли дійсно смачненькими і соковитими.

По-перше, зверніть увагу на сировину для вашого фаршу. Для його приготування візьміть м’ясо не тільки з курячої грудки, але й зі стегон. Саме в стегенцях містяться жирові прошарки, які зроблять готові котлети більш соковитими і ніжними.

По-друге: формуйте котлети з курячого м’яса вологими руками. обов’язково покладіть всередину страви шматочок вершкового масла.

Бажано, щоб масло було замороженим. Саме вершкове масло під час смаження надасть курячим котлеткам соковитості і ніжного вершкового присмаку. Завдяки вершковому маслу у вас точно не виникне відчуття, що котлети занадто сухі і придатні лише для дієтичного харчування.

По-третє, щоб курячий фарш був соковитим — можете додати до нього свіженький сир та зелень. Завдяки цим компонентам ви точно отримаєте м’ясні котлетки з вишуканим смаком тягучого сиру і крапелькою духмяного кропу.

І на останок — декілька корисних порад, як правильно обрати курку для приготування смачного фаршу на котлети.

Щоб котлети були соковитими - додайте до фаршу м'ясо зі стегенців
Щоб котлети були соковитими – додайте до фаршу м’ясо зі стегенців

Порада № 1. Під час вибору курки в магазині звертайте увагу на її зовнішній вигляд. Вона не повинна бути слизькою, липкою і мати синій колір. М’чсо свіженької курки завжди досить пружне – тому просто натисніть пальцем на тушку. Якщо курка відновила свій об’єм майже відразу — значить, вона свіжа.

Порада № 2. Подивіться на шкірку під крильцями і ніжками. Вона повинна бути цілою.

Порада № 3. Також зверніть пильну увагу на колір курячого м’яса. В ідеалі воно має рожевий відтінок. Якщо ж на поверхні курки помітні сині плями — то це означає, що птах або був неправильно оброблений, або ж помер від хвороби. Вживати таке м’ясо в їжу не можна.

Порада № 4. Принюхайтеся до м’яса. Чуєте якийсь аромат? Якщо ні — значить, без вагань купуйте цю курку — вона свіженька. В свіжих курей ніяких ароматів взагалі не має.

А ось куряче м’ясо в маринаді зі спеціями краще не купувати взагалі. Дуже часто в магазинах за допомогою спецій перебивають запах гниття. Краще — придбайте свіженьку курку і замаринуйте її вдома самі.

Дотримуйтесь цих порад і тоді ваші котлети з курячого м’яса вийдуть соковитими, ніжними і неймовірно смачними.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?