Один факт, як зробити добриво для рослин із бананових шкірок: кожній господині стане в нагоді

Багато господинь хотіли б самі готувати добрива для кімнатних квітів чи рослин у саду та городі. Сьогодні ми поділимося з вами однією з найкращих – підкормкою з бананових шкірок.

Середина зими – саме час збирати та сушити шкірки бананів. Взагалі, це можна робити протягом усього року, але за кілька тижнів до весни це особливо актуально. А для кімнатних рослин це дієве добриво можна робити цілий рік.

Як зробити добриво для кімнатних і городних рослин із бананової шкірки

Банани корисні для людей, а багаті на калій, магній, натрій та фосфор шкірки фруктів будуть ідеальним добривом як для кімнатних, так і для городніх рослин. Навіть квіти можна підгодовувати банановими шкірками, адже вони гіпоалергенні.

Як зробити добриво для кімнатних і городних рослин із бананової шкірки

Щоб підгодувати молоді дерева та кущі, треба підкласти під деревцями дрібно нарізані бананові шкірки, присипавши їх землею. Це варто робити навесні, використовуючи або свіжі шкірки, або розмочивши засушені за зиму. На городі банановими шкірками можна підгодовувати картоплю, помідори, баклажани, огірки, болгарський перець, кабачки та цитрусові – лимони, мандарини, кумкват тощо. На клумбі за таку підживку вам подякують троянди та бегонії.

Для кімнатних рослин ідеально підійде “настоянка” з бананових шкірок. Це корисно в зимову пору, коли квітам необхідне додаткове живлення. Залийте бананові шкірки водою та дайте їм настоятися в темному місці протягом 5 днів. Пропорції суміші – шкірка 1 банана на літр води. Краще не нюхати цю суміш, а просто розвести з водою в пропорції 1 до 5 і поливати нею рослини. Ваші кімнатні квіти точно подякують за таке добриво. Також цією ж водичкою на бананових шкірках можна обприскувати листя та пагони орхідей, пеларгоній, троянд, гібіскуса, фіалок, кактуса, фікуса та алое. Після цього вони будуть квітнути немов скажені, тільки спочатку процідіть засіб через марлю.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?