Один факт, як підживити розсаду дріжджами: натуральне добриво своїми руками з доступних інгредієнтів

Якщо ви ще не знали, наскільки корисними та поживними є дріжджі для розсади – спробуйте наведений у статті спосіб підживлення і переконайтеся в цьому самі.

Дріжджі доволоі популярні серед садівників і городників, адже є доволі доступними та легкими в “експлуатації”. А підживка з них виходить просто чудовою – ваші рослинки будуть у захваті. Бонус: ми розкажемо, як підживити болгарський перець засобом із дріжджів, щоб врожай вас обрадував і ви збирали особисто вирощені перчики відрами.

Як приготувати підживку для розсади з дріжджів: просте та доступне натуральне добриво

Для першого способу знадобляться гранульовані дріжджі – близько 10 грамів (це 1 невеликий пакетик). Всипте їх до банки, додайте дві-три ложки цукру та залийте водою. Перемішайте до розчинення цукру. Дайте засобу відстоятися хоча б три години, після чого розводимо у пропорції 1 літр на пів відра води та поливаємо цим розсаду.

Як приготувати підживку для розсади з дріжджів: просте та доступне натуральне добриво
Як приготувати підживку для розсади з дріжджів: просте та доступне натуральне добриво

Якщо у вас дуже багато розсади, в ємності змішайте 3 літра теплої води, 2 столові ложки дріжджів та 2 столові ложки цукру. Настоюйте протягом 3-5 годин, після чого розбавте 7 літрами води та приступайте до обробки рослин.

Якщо у вас є дерев’яний попіл – приготуйте неймовірно дієву підживку для помідорів. Для цього змішайте в банці 70 грамів цукру, 100 грамів дріжджів і 2 столові ложки попелу, ретельно перемішайте та дайте відстоятися 2 години. Перенесіть цю суміш у 10 літрів теплої води та сміливо поливайте отриманим засобом помідори.

Щоб примножити урожайність болгарського перцю, візьміть 100 грамів дріжджів (живих або 50 грамів гранульованих) і розчиніть їх у відрі теплої води. Цьому засобу необхідно настоятися протягом доби, після чого можна сміливо поливати розсаду перців.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?