Один факт, як відрізнити натуральну шкіру від підробки: три прості ознаки, що “видадуть” імітацію

Якщо ви плануєте поповнити свій гардероб речима зі справжньої шкіри – ці лайфхаки для вас. Завдяки наступним трьом хитростям вам точно більше ніколи не "підсунуть" підробку.

Натуральна шкіра – дуже цінний та витривалий матеріал, і справжні його поціновувачи мають в арсеналі хоча б один виріб – пасок, сумку, взуття чи інші аксесуари. Проте, в сучасному світі з’явилося безліч речей з імітації шкіри та просто підробок. Рекомендуємо вам ознайомитися з простими способами відрізнити справжню, аутентичну та якісну шкіру, які ви можете застосувати наступного разу при покупці чогось цікавого у свій гардероб.

Як відрізнити натуральну шкіру від імітації та підробки: 3 прості способи

Cпособи відрізнити натуральну шкіру від штучної: тепер ви точно не купите підробку
Cпособи відрізнити натуральну шкіру від штучної: тепер ви точно не купите підробку

Натуральна шкіра має характерний запах, за яким можна відрізнити її від підробки. Це теплий, приємний (або не дуже), не різкий аромат, схожий на сіно, дерево та сухі трави. Якщо шкіра у виробі не оброблена лаком, то ви точно відчуєте цей запах – його забезпечують натуральні масла. А ось імітація шкіри та підробки мають штучний, пластиковий і хімічний запах, який ви відчуєте при найменшому натисканні на поверхню матеріалу.

Також вироби з натуральної шкіри матимуть унікальну текстуру – зморшки, пори та інші нерівності. Тим паче, якщо це взуття – пара ніколи не виглядатиме ідеально однаковою, адже навіть на шкірі однієї і тієї ж тварини різні особливості на різних ділянках. Тому якщо ви бачите виріб без дефектів, з однорідною та бездоганною поверхнею, яка ще ніби “наштампована” на інші вироби серії – це точно імітація шкіри або підробка.

Також вироби з натуральної шкіри мають більшу вагу. Бичача, верблюжа шкіра дуже важка, тому сумочка або куртка з них будуть важити в рази важче за дермантинові або тканинні вироби. Також справжня шкіра дуже м’яка – спробуйте зігнути виріб і не побачите слідів вигину – на виробах із натуральної шкіри не буде складок, лише трохи посвітлішає колір від розтягнення, і повернеться назад, як тільки ви відпустите згин.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?