Пуховик буде, як новенький: який режим обрати для зимового одягу під час прання в машинці

Пуховик — важкий зимовий одяг, який теж потребує прання. "Один Факт" розповість, як правильно обрати режим при пранні пуховика в пральній машинці і з якою частотою взагалі треба прати зимовий одяг.

Прання пуховика — завдання не з простих. Краще за все цією справою варто займатись заздалегідь, щоб пуховик встиг висохнути, а вам не довелося чекати декілька днів, сидячи вдома. Зазвичай пуховики перуть наприкінці сезону — щоб до наступної зими бруд в них не в’ївся. Інакше відіпрати його буде набагато складніше.

Прання зимового пуховика в машинці: що треба знати?
Прання зимового пуховика в машинці: що треба знати?

Перед пранням насамперед варто вивчити інформацію, що надана на етикетці зимового одягу. Знаки можуть підказати, чи можливо прати такий одяг вдома своїми руками, чи пуховик краще віднести до хімчистки.

Якщо символи не ярлику не забороняють прати пуховик в машинці в домашніх умовах — треба все одно під час процедури дотримуватись певних порад. По-перше необхідно обрати відповідну програму прання. Спеціалісти радять обирати делікатний режим з додаванням декількох циклів полоскання зі швидкістю віджимання 600-700 оборотів за хвилину. Полоскання допоможе в подальшому уникнути появи нових плям.

Зменшена кількість обертів барабана забезпечить краще збереження первісних водонепроникних властивостей (якщо такі є).

Зимовий пуховик рекомендовано прати з гумовими м'ячиками
Зимовий пуховик рекомендовано прати з гумовими м’ячиками

Під час прання пуховика варто дотримуватись й інших порад від експертів. Прати верхній зимовий одяг на пуху чи синтепоні треба окремо від інших речей. Перед вкладанням у пральну машинку варто перевірити усі кармани, дістати сторонні предмети, які під час прання можуть зіпсуватись чи зіпсувати собою дорогу техніку (дрібні гроші, велике сміття, обгортки з-під цукерок, запальнички та інше.

Обов’язково відстібніть хутряні елементи (манжети, комір, капюшон), якщо вони є в пуховику і не пришиті до нього, а застібаються, наприклад, на ґудзики чи блискавку. Якщо хутряна частина не відстібається, то пуховик краще взагалі не прати в пральній машинці. Краще обрати очищення за допомогою пароочищувача.

Найбільш забруднені зони пуховика (рукава, комір, нижня частина) — попередньо замочують в теплій воді і перуть руками. Перед пранням в машинці варто застібнути ґудзики, липучки та блискавки.

Щоб прання вийшло більш ефективним – в барабан машинки краще покласти гумові м’ячики. Також можна використовувати звичайні шарики для гри в теніс. Вони не дозволять пуху збитися під час полоскання і прання.

 

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?