Олія на пательні бризкати не буде, якщо ви зробите ось це: кулінари дали слушну пораду для господинь

Бризки від розпеченої олії на пательні доволі часто ускладнюють господиням процес приготування їжі. "Один Факт" розповість, як правильно налити олію на пательню, щоб вона не обпікатись бризками.

Багато господинь мріють віднайти спосіб, завдяки якому можливо було б уникнути так званої “стріляючої олії”. Адже вона не тільки ускладнює процес приготування їжі, але й може бризнути на руки і спровокувати опік. А ще — забруднити поверхню плитки та столу, що розташований поряд. Липкий наліт від олії відмити доволі складно, тому корисна порада щодо того, як правильно налити олію на пательню — стає у нагоді багатьом господиням.

“Один Факт” зараз розповість, як треба правильно наливати олію на пательню, щоб вона не бризкала. Багато господинь роблять помилку, наливаючи олію на холодну пательню і тільки після цього — вмикати вогонь. Робити так не можна, адже саме через це з’являються гарячі бризки.

Корисний лайфхак, як наливати рослинну олію в пательню
Корисний лайфхак, як наливати рослинну олію в пательню

Щоб рослинна олія з соняшнику, рапсу або оливи не стріляла – її треба налити на добре розігріту пательню. Саме різкий перепад температур не дозволить рідкому продукту розлітатись на усі боки.

Ще одна корисна рекомендація стосується того, як правильно вкладати продукти для об смаження – щоб не було бризок. Експерти радять викладати їжу таким чином, щоб на гарячу поверхню впала та частина продукту, яка знаходиться від вас. В такому разі ви не отримаєте жодних опіків, навіть якщо бризки все ж будуть розлітатися в різні боки.

Використання рослинних олій дозволяє урізноманітнити смак повсякденних і святкових страв. Найкращими на сьогоднішній день вважають олії холодного пресування. Саме в них зберігаються корисні жирні кислоти. Цікаво, що оливкову олію в Греції виробляють із зелених оливок. Саме тому цей продукт набуває пікантної гірчинки. А ось італійська олія зазвичай відпресована зі стиглих плодів олії.

Як правильно наливати олію в пательню, щоб вона не бризкала: вся справа в температурі
Як правильно наливати олію в пательню, щоб вона не бризкала: вся справа в температурі

Окрім звичних для нас всіх олій із соняшника, оливи та рапсу в світі є й більш екзотичні різновиди. Наприклад – горіхова, мигдальна, з гарбузового насіння або з кісточок персиків. Їх використовують в якості заправок до салатів. Якщо вірити давньоіндійській мудрості — екзотичні олії здатні очистити організм від токсинів. Для цього достатньо кавову ложку такої олії запити склянкою теплої, майже гарячої води.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?