ТОП-10 помилок, яких дотримуються всі під час покупки продуктів: не робіть це, якщо хочете якісну, свіжу їжу

Люди, купляючи продукти в супермаркети, часто допускаються даних помилок – і отримують їжу, яка через пару днів уже не можна їсти. Дотримуйтесь простих порад, щоб купувати якісні і свіжі продукти.
  • Ви неуважно роздивляєтеся упаковки з фасованими овочами. Під плівкою може знаходитися конденсат, що вказує на те, що продукт не найпершої свіжості. Також ближче до пінопластової підкладки недобросовісні фасувальники можуть підкладати зовсім несвіжі та негарні продукти.
  • При виборі авокадо ви не дивитесь під плодоніжку. Коричневий колір свідчить про те, що авокадо вже переспівший, а зелена – про те, що у продукту є кілька днів до повного дозрівання.
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
  • Не купувати жовтувате куряче м’ясо. Багато людей вважає, що це показник несвідості, але м’ясо курки набуває жовтого забарвлення через харчування кукурудзою. Тому, якщо нема неприємного запаху і слизу – сміливо купуйте курятину з жовтуватим відтінком.
  • Не звертати увагу на цифри на банках червоної ікри. Придивіться до них – якщо дата виготовлення чи серійний номер не просто надрукований, а викарбуваний на бляшанці – перед вами якісний продукт.
  • Ви переплачуєте за пельмені і вареники ручного ліплення. Насправді за смаком вони не відрізняються від “конвеєрних”, і ви просто переплачуєте за довший час виготовлення – навіть не за “домашні” інгредієнти.
  • Ви купуєте волоські горіхи в прозорій упаковці. Якщо ви обираєте очищені горішки – краще обирати не прозорий пакет, бо вони стають гіркуватими під впливом світла.
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
  • Ви купуєте цикорій в пластиковій упаковці. Якісніший та смачніший цикорій завжди продаватиметься в вакуумному або герметичному пакеті, адже так до продукту зовсім не потрапляє волога і не псує його.
  • Не звертаєте увагу на глазур на зефірі. Якщо вона матова – це кондитерська плитка або соєвий шоколад, зефір у шоколаді має трохи блищати на світлі.
  • Обираєте найароматніші страви у відділі кулінарії. У приправах нема нічого поганого, проте якщо вони пахтять на весь відділ – можливо, від вас намагаються приховати несвіжість продуктів.
  • Обираєте рибу, що “плаває” в розсолі. Найкраще купувати рибу у вакуумі, або бляшаній тарі. Якщо ж упаковка прозора і ніби вакуумна, але ви бачите рідину і слиз – перед вами несвіжа риба.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?