ТОП-10 помилок, яких дотримуються всі під час покупки продуктів: не робіть це, якщо хочете якісну, свіжу їжу

Люди, купляючи продукти в супермаркети, часто допускаються даних помилок – і отримують їжу, яка через пару днів уже не можна їсти. Дотримуйтесь простих порад, щоб купувати якісні і свіжі продукти.
  • Ви неуважно роздивляєтеся упаковки з фасованими овочами. Під плівкою може знаходитися конденсат, що вказує на те, що продукт не найпершої свіжості. Також ближче до пінопластової підкладки недобросовісні фасувальники можуть підкладати зовсім несвіжі та негарні продукти.
  • При виборі авокадо ви не дивитесь під плодоніжку. Коричневий колір свідчить про те, що авокадо вже переспівший, а зелена – про те, що у продукту є кілька днів до повного дозрівання.
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
  • Не купувати жовтувате куряче м’ясо. Багато людей вважає, що це показник несвідості, але м’ясо курки набуває жовтого забарвлення через харчування кукурудзою. Тому, якщо нема неприємного запаху і слизу – сміливо купуйте курятину з жовтуватим відтінком.
  • Не звертати увагу на цифри на банках червоної ікри. Придивіться до них – якщо дата виготовлення чи серійний номер не просто надрукований, а викарбуваний на бляшанці – перед вами якісний продукт.
  • Ви переплачуєте за пельмені і вареники ручного ліплення. Насправді за смаком вони не відрізняються від “конвеєрних”, і ви просто переплачуєте за довший час виготовлення – навіть не за “домашні” інгредієнти.
  • Ви купуєте волоські горіхи в прозорій упаковці. Якщо ви обираєте очищені горішки – краще обирати не прозорий пакет, бо вони стають гіркуватими під впливом світла.
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
Експерти розповіли, як завжди обирати свіжі та якісні продукти в супермаркеті
  • Ви купуєте цикорій в пластиковій упаковці. Якісніший та смачніший цикорій завжди продаватиметься в вакуумному або герметичному пакеті, адже так до продукту зовсім не потрапляє волога і не псує його.
  • Не звертаєте увагу на глазур на зефірі. Якщо вона матова – це кондитерська плитка або соєвий шоколад, зефір у шоколаді має трохи блищати на світлі.
  • Обираєте найароматніші страви у відділі кулінарії. У приправах нема нічого поганого, проте якщо вони пахтять на весь відділ – можливо, від вас намагаються приховати несвіжість продуктів.
  • Обираєте рибу, що “плаває” в розсолі. Найкраще купувати рибу у вакуумі, або бляшаній тарі. Якщо ж упаковка прозора і ніби вакуумна, але ви бачите рідину і слиз – перед вами несвіжа риба.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?