Насичений, апетитний і запашний: ТОП-4 правил, які зроблять ваш борщ смачнішим, ніж у свекрухи

Борщ — одна із головних страв української кухні. Щоб приготувати його смачним та запашним — треба знати декілька таємниць його приготування. "Один Факт" розповість про них детальніше.

Борщ — особлива страва української кухні, в який важливий не тільки смак, але й зовнішній вигляд та аромат. Як приготувати його так, щоб він був насиченого та апетитного кольору — читайте в матеріалі “Один Факт”.

В процесі приготування борщу важливо дотримуватись декількох правил. По-перше, це ідеальний колір страви. Отримати його можна завдяки одному інгредієнту — буряку. Бажано для приготування борщу використовувати буряки темних сортів.

Як зробити борщ насиченим та яскравим: додайте до страви буряк
Як зробити борщ насиченим та яскравим: додайте до страви буряк

По-друге, під час приготування смачного борщу варто приділити особливу увагу нарізці. Буряк краще нарізати тоненькою соломкою, а не натирати на тертці. Вважається, що саме в такий спосіб колір коренеплоду вдасться зберегти набагато краще.

Ще одна таємниця приготування смачненького борщу полягає в тому, щоб робити засмажку з буряків окремо від інших овочів. Це потрібно задля того, аби морква з цибулею та іншими овочами (наприклад, солодким перцем), не забирали на себе більшу частину кольору бурячків.

Наприкінці приготування засмажки із буряків варто додати до них трошечки кислих інгредієнтів, які зберігають колір та роблять його більш насиченим і яскравим.

Наприкінці тушкування до буряків бажано додати невелику кількість томатної пасти. А ще колір борщу можна зберегти за допомогою лимонного соку, невеличкою кількістю вина або ж лимонної кислоти.

Як приготувати яскраво-червоний борщ: поради кулінарів
Як приготувати яскраво-червоний борщ: поради кулінарів

До речі, щоб борщ вийшов смачним, бульйон для нього краще приготувати із двох різновидів м’яса: яловичини та свинини. Також смачненьким буде бульйон, приготований із домашньої курочки. Перед початком приготування м’ясо добре промивають і заливають холодною водою.

Борщ буде смачним, якщо бульйон для нього приготувати з двох видів м'яса: яловичини та свинини
Борщ буде смачним, якщо бульйон для нього приготувати з двох видів м’яса: яловичини та свинини

Саме в цьому випадку куряче м’ясо, яловичина або ж свинина віддадуть усі свої смакові та ароматичні властивості бульйону. Після закипання з бульйону для борщу обов’язково знімають пінку. В такому випадку він вийде прозорим.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?