Смартфон швидко втрачає заряд на морозі: чому це відбувається і що зробити, щоб зберегти акумулятор

Під час зимових холодів смартфони розряджаються набагато швидше, аніж зазвичай. "Один Факт" розповість вам, що треба зробити, аби не залишитись без зв'язку і вберегти акумулятор мобільного пристрою.

Морозна погода на вулиці – це великий стрес не тільки для людей і тварин, але й… для мобільних пристроїв – смартфонів, планшетів та інших гаджетів. Щоб вберегти свою техніку від поломки, дотримуйтесь певних порад при використанні смартфонів у морозну погоду. “Один Факт”пропонує до вашої уваги декілька лайфхаків, які допоможуть продовжити життя батареї вашого пристрою.

Як вберегти свій смартфон від швидкого розряджання на морозі: корисні поради
Як вберегти свій смартфон від швидкого розряджання на морозі: корисні поради

 

Напевно, у багатьох з вас траплялись випадки, коли смартфон при великому мінусі на вулиці… вимикався самостійно. Стається така неприємність через те, що при сильному морозі відбувається просідання напруги батареї, яка зазвичай становить 4-3.7 Вольт. Експерти розповідають, що в сучасних моделях смартфонів є функція автоматичного вимикання пристрою, яка спрацьовує під час просідання напруги до 3 Вольт або нижче. Такий собі захисний механізм.

Щоб смартфон швидео не розряджався - на морозі тримайте його ближче до тіла - в кармані
Щоб смартфон швидео не розряджався – на морозі тримайте його ближче до тіла, в кармані

Тобто, з одного боку смартфон втрачає заряд швидше під час знаходження в умовах сильного морозу. З іншої ж сторони — при активному використанні мобільного пристрою на морозі зменшується кількість робочих циклів акумулятора.

Що зробити, щоб смартфон на холоді розряджався не так швидко: корисні поради
Що зробити, щоб смартфон на холоді розряджався не так швидко: корисні поради

Ось декілька порад, які допоможуть уповільнити процес розряджання телефону на морозі.

  1. Під час перебування на морозі тримайте смартфон у кишені. Пристрій буде нагріватися за рахунок теплоти тіла і це дозволить зберегти заряд батареї.
  2. Під час перебування на вулиці у сильний мороз намагайтесь розмовляти менше по телефону.
  3. Якщо ж вам потрібно зробити терміновий дзвінок — використовуйте навушники. Навіть бездротові навушники, що працюють від Bluetooth менше посадять акумулятор у вашому смартфоні, ніж це зробить низька температура повітря.
  4. Доставайте смартфон з кишені якомога менше. Світлини в умовах морозу взагалі не робіть, або використовуйте цю функцію дуже рідко.
  5. Не ставте смартфон заряджатись відразу після прибуття з холоду в будинок. Зачекайте, поки ваш мобільний пристрій трохи нагріється в умовах кімнатної температури. Лише потім — підключайте зарядний пристрій.

Це дозволить акумулятору краще адаптуватись до умов використання і випадків автоматичного вимикання на морозі поменшає.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.