Сода помічна не лише на кухні, але й у шафі: допоможе тримати одяг у належному вигляді без плям

Харчова сода присутня на кухні у кожної господині. Та далеко не всім відомо, що цей компонент можна додавати не лише у випічку, але знайти й інше корисне застосування.

За допомогою харчової соди можна не лише пишні пироги напекти, але й організувати генеральне прибирання – начисто вимити деякі поверхні. А ще цей диво-компонент здатен допомогти доглядати за одягом.

Позбутися плям

Якщо насадили на блузку чи сорочку масну пляму за обідом, тут же хапайтесь за соду. Розведіть її у воді, щоб вийшла паста, та нанесіть на забруднене місце. Якщо тканина груба, можете ще й потерти зубною щіткою. Тонкі речі краще не терти, а дати так постояти. Мине 15 хвилин, і соду зніміть ганчірочкою, а одежину виперіть або промийте в чистій воді. Гарантовано – від жирної плями не залишиться й сліду.

Сода допоможе доглядати за одягом

Усунути запах

Трапляється, що відчуваєте від одягу неприємний запах, наприклад, нікотину, чи рушники на кухні всотали “аромати” під час приготування їжі. Ви переживаєте, що їх не відіб’є прання? Тоді замочіть речі в содовому розчині на 20-30 хвилин. Сода витягне весь сморід, й одіж пахнутиме чистотою.

Відбілити одяг

Сода здатна відбілювати речі. Тож для кольорових її слід використовувати по мінімуму. А от під час прання світлої білизни можна підсилити пральний порошок, підсипавши пів склянки соди у пральну машину.

Сода допоможе доглядати за одягом

Пом’якшити тканину

Якщо у вас тверда вода, і матерія після прання стає дуже грубою, а вам це дошкуляє, то після прання ополіскуйте річ у легкому содовому розчину. Тканина стане значно м’якшою і приємною до тіла. Подібну процедуру можуть робити навіть люди, схильні до алергії.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?