Ось цей спосіб допоможе вам швидко впоратись із вічком на посівній картоплі: перевірте посівмат прямо зараз

До посівної ще далеко, а городники вже готуються до висадження культурних рослин. В матеріалі "Один Факт" ви знайдете один дієвий спосіб, який допоможе швидко впоратись з вічком на посівній картоплі.

Якщо ваша картопля для весняної посадки почала рости завчасно — не поспішайте перейматися. Адже є дієвий спосіб, який допоможе зберегти її у потрібному вигляді до самої весни.

Наприкінці січня обов’язково перевірте посівмат і переконайтесь, що картопелька готова дочекатись весни. Справа в тому, що посвімат дуже полюбляє пускати пагони завчасно.

Картоплю для посіву варто перевіряти вже в січні
Картоплю для посіву варто перевіряти вже в січні

Щоб проблема появи вічка оминула вас стороною – скористайтесь наступною порадою, яка обов’язково стане у нагоді і новачкам в сфері дачного господарства, і досвідченим дачникам. Полягає ця порада в тому, щоб регулярно оглядати ящики, в яких зберігається картопля для весняного посіву.

Також обирайте для зберігання посівної картоплі темне і прохолодне місце. Саме в таких умовах картопля проростає дуже повільно. Якщо температура в приміщенні підвищується більш ніж до +4+6 ºC – це вже вважається неприпустимими умовами. А ось низька температура, навпаки, сприятиме довготривалому зберіганню посівної картоплі.

Спровокувати активний ріст пагонів може і пряме освітлення. Якщо ж в приміщенні ще й рівень вологи занадто високий, то на посівматі точно з’явиться вічок.

Як правильно зберігати посівну картоплю, щоб вона не проросла раніше сроку
Як правильно зберігати посівну картоплю, щоб вона не проросла раніше сроку

Городники, що мають великий досвід, радять використовувати один перевірений спосіб для того, щоб уповільнити ріст вічка. Картоплю треба просто накрити темним рядном. Завдяки цьому ріст пагонів уповільниться на декілька тижнів. І тоді ваша картопля для посіву точно зможе долежати до самої весни.

Перед посадкою насіннєву картоплю треба правильно підготувати. Ранні сорти готують з кінця лютого, а середні та пізні — наприкінці березня або на початку квітня.

По-перше, треба зайнятись саме перебиранням бульб. Неповноцінні бульби, які уражені сухою або ж мокрою гниллю, слід відразу відкласти в сторону.

Занадто дрібну картоплю теж не варто залишати на посадку. Також бульби потрібно добре прогріти.

Саме для цього їх заносять в житлове приміщення на 7-8 діб і витримують при температурі від +16 до +20ºC.

 

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?