Герань квітнутиме круглий рік, якщо правильно доглядати: поливати слід не водою, а секретною сумішшю

Герань є доволі невибагливою квіткою. Тому навіть квітникарі-початківці можуть з легкістю виростити цю рослину, добившись при цьому регулярного цвітіння протягом усього року.

Аби змусити герань квітнути протягом року майже безперервно, треба організувати правильний догляд за кімнатною рослиною. Щойно висадили, сформуйте квітковий кущ. Задля цього проведіть прищипування. Це робиться на рівні 5-го листочка.

Коренева система квітки весь час нарощуватиметься, тому слід своєчасно пересаджувати пеларгонію у більш просторий горщик. А ставити його бажано на південних вікнах чи на тих, що виходять на схід.

Що робити, аби герань цвіла весь рік

Не можна переливати герань. У надто вологому ґрунті рослина почне загнивати. Пластиковий вазон для цієї квітки теж не годиться. Зів’яле листя свідчить про надмірну вологу у ґрунті. Сильно пересушувати землю в горщику теж не бажано. Дотримуйтеся балансу. Взимку буде достатньо долити водички 1 раз на тиждень. Улітку робіть це майже щодня.

Щойно побачили пожовклі листочки, відразу ж видаляйте їх. Квіточки, що відцвіли, теж прибирайте з вазона. А от обрізати квіту взимку небажано – вона може взагалі не зацвісти.

Що робити, аби герань цвіла весь рік

Приблизно раз на тиждень проводьте процедуру зрошування відстояною водою, додавши у неї кілька крапель йоду. Ще один цілющий розчин дозволить квітці цвісти безупинно. У 30 мл води розведіть 1 г дріжджів та 1,5 г цукру. Змішайте інгредієнти й залиште бродити. Потім розведіть у 100 мл води. Цим розчином поливайте герань раз на 2 тижні.

Не тримайте рослину на протязі – це для неї дуже небезпечно. Та й переміщати вазон із місця на місце не бажано. Особливо це важливо, коли квітка випустить квіточки – не зрушуйте її з місця у цей період. Дочекайтеся завершення цвітіння.

Нові статті

Схожі статті

Як зараз виглядає знаменита акторка Ірма Вітовська: 49-річна кінозірка змінилася до невпізнання

Ірма Вітовська не лише талановита акторка, а й людина з добрим серцем, яка постійно допомагає українцям в складні часи: як змінилась зірка та як виглядає?

Не несіть ці садові квіти в дім! Це принесе 33 нещастя! Головний народний астролог-городник розкрив секрет

Народні прикмети – річ особлива. Багато хто з господинь вірить, що деякі квіти приносять в оселю нещастя. "Один Факт" розповість, які саме рослини не варто нести в дім — щоб не зіпсувати майбутнє.

“Старіє в зворотному напрямку”: 94-річна Ліна Костенко з макіяжем і манікюром носить фліску Columbia

Видатна поетеса Ліна Костенко продовжує надихати прихильників своєю елегантністю та прекрасним зовнішнім виглядом - стильна жінка у віці 94 роки.

Куди ділася 50-річна екс-дружина Кличка Наталія Єгорова: показує стрункі ніжки “Чорноброва красуня”

Наталія Єгорова – 50-річна модель, колишня дружина спортсмена Віталія Кличка. Де Наталія живе зараз і чи продовжує займатись модельним бізнесом? Редакція "Одного факту" розповість подробиці.