Дієвий спосіб, який допоможе прочистити злив в кухонній раковині без усіляких хімічних засобів з магазину

Засмічення кухонної раковини — неприємна ситуація, для вирішення якої іноді доводиться прикласти чимало зусиль. "Один Факт" розповість вам про дієві способи усунення засмічення.

Проблема засмічення кухонної раковини бодай раз в житті торкалась кожного з нас. На перший погляд для її вирішення потрібна рука професіонала та спеціальні хімічні засоби. Проте, існують доволі легкі способи прибрати засмічення. “Один Факт” пропонує до вашої уваги 3 дієвих способи, які допоможуть ліквідувати засмічення і надовго забути про нього.

Спосіб № 1: Кип’яток.

Дієвий спосіб очищення раковини від засмічення: кип'яток
Дієвий спосіб очищення раковини від засмічення: кип’яток

Якщо засмічення незначне, то спробуйте промити отвір раковини звичайним кип’ятком. Добре промийте їм раковину, а точніше — труби зсередини. Адже саме через тонкі нашарування жиру вода може погано через них проходити. Також можете просто відкрити кран із гарячою водою і залишити в такому стані на 10-15 хвилин. Якщо ж засмічення більш серйозне, то скористайтесь двома способами, що наведені нижче.

Спосіб № 2: Сіль, оцет і сода

Сода добре допомагає очистити раковину від засмічень
Сода добре допомагає очистити раковину від засмічень

Оцет та сода — найкращий розчин для прочищення засмічень у раковині. Якщо пробка невеличка, а з раковини виходить неприємний аромат — можете спробувати самі звичайні інгредієнти, які зазвичай є в кожній оселі. Суміш із соди та оцту можна приготувати декількома способами.

Ось один із них. Візьміть 0.5 горнятка солі та одне повне горнятко соди. Розчиніть їх у воді і залийте у змив раковини. Залиште цю суміш на 10-15 хвилин, щоб вона добре попрацювала. А потім — змийте рештки гарячою водою або ж окропом під сильним тиском.

Інший спосіб прочищення передбачає використання однієї лише соди. Просто візьміть склянку соди і засипте її в злив раковини. Зверху вилийте таку саму склянку столового оцту 9%. Потім закрийте злив пробкою і залиште на 20-30 хвилин. Потім скористайтесь гарячою водою, щоб змити рештки содово-оцтового розчину.

Також в змив раковини можна засипати по склянці соди та солі і залишити все це на ніч. Вранці просто ретельно промийте злив. Але зверніть увагу на те, що якщо труби змиву — пластикові, то використання кип’ятку буде не найкращою ідеєю.

Спосіб № 3: Вантуз

Очистити змив раковини можна за допомогою звичайного вантуза
Очистити змив раковини можна за допомогою звичайного вантуза

Цей спосіб прочищення раковини відомий ще нашим бабусям та дідусям. Такий предмет завжди варто тримати вдома про всяк випадок. Звісно, застарілі засмічення і пробки він прибрати не зможе. Але невеличке забруднення — точно подолає.

Налийте у засмічену раковину трошечки води, закрийте перелив ганчіркою або ж пробкою і встановіть вантуз на злив. Щільно притисніть його до поверхні. Кілька разів притисніть вантуз до змиву, а потім різко потягніть на себе. Якщо вода після цього швиденько зійшла — можна вважати, що все в нормі. Якщо ж вода продовжує стояти – повторіть процедуру ще декілька разів, допоки результат не буде досягнуто.

Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам подолати проблему засмічення раковини швидко і без проблем.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.