Лимон використовую не лише на кухні. Під час прання лимонна кислота незамінна: запах прибирає, плями видаляє

Ми звикли додавати шматочки лимона в чай, а цедру – у випічку. Насправді є чимало інших сфер для застосування корисних властивостей цього цитрусу. Тільки знадобиться лимонна кислота.

Під час прання теж можна використовувати лимонну кислоту. При цьому отримаєте незмінно високий результат. Маючи під рукою лимонну кислоту, і пральну машину позбавите від неприємного запаху, і плями та некрасиві розводи з одягу виведете.

Усунення запаху

Якщо білизна після прокручування в пральній машині має не свіжий, а неприємний запах, беріться за пакетик з лимонною кислотою. У відділення, куди зазвичай сиплете пральний порошок, додайте 50 г цього засобу.

Лимонна кислота допоможе у пранні

Білизну не додавайте. Нехай пралька працює в холосту. Оберіть режим із 90 градусами й запустіть процес. На середині поставте на паузу й залиште так до наступного ранку. За ніч лимонна кислота встигне зробити свою справу. Після цього більше не буде виникати затхлого запаху після прання.

Видалення плям

Якщо на одязі з’явилися жовті плями від поту, їх можна легко позбутися за допомогою нашого універсального диво-засобу. Всипте 1 ч.лож. лимонної кислоти в склянку з водою. Отриманим розчином змочіть заплямовані місця.

Лимонна кислота допоможе у пранні

Залиште на годину. Після цього річ спочатку прополощіть під краном, намилюючи проблемні місця господарчим милом, а потім прокрутіть у пральній машині. Якщо під рукою не виявиться порошку лимона, можете скористатися свіжим лимонним соком. У такому разі замочуйте пляму не довше 20 хвилин.

Відбілювання речей

Якщо з’єднати 100 г лимонної кислоти з 5 л води, отримаєте розчин, в якому чудово відбіляться білі речі. Замочувати одяг слід на 2 години. Потім випрати. Таким чином можна працювати виключно з білими речами з бавовни та льону. Синтетику, шовк, вовну, мереживо піддавати дії лимона категорично заборонено.

Нові статті

Схожі статті

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.