Лимон використовую не лише на кухні. Під час прання лимонна кислота незамінна: запах прибирає, плями видаляє

Ми звикли додавати шматочки лимона в чай, а цедру – у випічку. Насправді є чимало інших сфер для застосування корисних властивостей цього цитрусу. Тільки знадобиться лимонна кислота.

Під час прання теж можна використовувати лимонну кислоту. При цьому отримаєте незмінно високий результат. Маючи під рукою лимонну кислоту, і пральну машину позбавите від неприємного запаху, і плями та некрасиві розводи з одягу виведете.

Усунення запаху

Якщо білизна після прокручування в пральній машині має не свіжий, а неприємний запах, беріться за пакетик з лимонною кислотою. У відділення, куди зазвичай сиплете пральний порошок, додайте 50 г цього засобу.

Лимонна кислота допоможе у пранні

Білизну не додавайте. Нехай пралька працює в холосту. Оберіть режим із 90 градусами й запустіть процес. На середині поставте на паузу й залиште так до наступного ранку. За ніч лимонна кислота встигне зробити свою справу. Після цього більше не буде виникати затхлого запаху після прання.

Видалення плям

Якщо на одязі з’явилися жовті плями від поту, їх можна легко позбутися за допомогою нашого універсального диво-засобу. Всипте 1 ч.лож. лимонної кислоти в склянку з водою. Отриманим розчином змочіть заплямовані місця.

Лимонна кислота допоможе у пранні

Залиште на годину. Після цього річ спочатку прополощіть під краном, намилюючи проблемні місця господарчим милом, а потім прокрутіть у пральній машині. Якщо під рукою не виявиться порошку лимона, можете скористатися свіжим лимонним соком. У такому разі замочуйте пляму не довше 20 хвилин.

Відбілювання речей

Якщо з’єднати 100 г лимонної кислоти з 5 л води, отримаєте розчин, в якому чудово відбіляться білі речі. Замочувати одяг слід на 2 години. Потім випрати. Таким чином можна працювати виключно з білими речами з бавовни та льону. Синтетику, шовк, вовну, мереживо піддавати дії лимона категорично заборонено.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?