Усі запахи зникнуть: ТОП-6 порад для господарів домашніх пухнастиків, які приберуть специфічні аромати

Тварини в оселі — це безмежна любов, радість, а ще велика кількість шерсті на палаці і неприємний запах в кімнатах. Як позбавитись від цього запаху у будинку – читайте в матеріалі від "Один Факт".

Запах від домашніх тварин в будинку обумовлений тим, що шкіра собаки чи кота виділяє підшкірний жир.

Неприємний запах в оселі від тварини з'являється через підшкірний жир
Неприємний запах в оселі від тварини з’являється через підшкірний жир

Ветеринари наголошують, що чим більше цього жиру виділяється — тим сильнішим буде аромат від домашнього улюбленця. Сам по собі цей жир виконує захисні функції. Він перешкоджає потраплянню в організм тварини мікробів.

Але водночас він стає місцем життєдіяльності патогенних бактерій. Саме через це з’являється неприємний аромат. Щоб позбавитись від нього — скористайтесь наступними дієвими порадами.

Порада № 1

Очищуйте меблеву оббивку та килими в будинку за допомогою спеціального пилососу для вологого прибирання.

Якщо у вашому будинку живе пухнастий мешканець (особливо той, який постійно линяє, залишаючи на килимах велику кількість шерсті) — пилососити її доводиться регулярно.

Експерти вважають, що звичайний пилосос в такому випадку допоможе мало. Щоб прибрати забруднення на килимі, у тому числі і відходи — поверхні треба мити ретельно і по декілька разів.

Порада № 2

Фахівець на ім’я Сара Очоа наголосила на тому, що специфічний аромат від домашнього пухнастика частіше за все з’являється через… нечищені вушка.

Саме тому вуха собаки треба чистити регулярно. Для цього краще обирати засіб з ферментами, який в змозі розщепити воскові залишки жиру.

Порада № 3

Зараз на ринку товарів для тварин існує чимало різних засобів для нейтралізації неприємних ароматів. Багато з них розроблені спеціально для видалення плям та запахів, які залишають домашні тварини, що мешкають в кімнаті.

Наприклад, ензимні очисники здатні усунути плями та аромати на молекулярному рівні.

Порада № 4

Використовуйте для нейтралізації запахів і підручні засоби. Наприклад, у нагоді може стати звичайний оцет. Він вважається одним із самих найбезпечніших нейтралізаторів запахів.

Щоб скористатись цим засобом правильно — просто наповніть порожню пляшку з кришкою-розпилювачем розчином, приготованим із звичайної води та оцту у співвідношенні 1:1.

Потім цією рідиною обробіть забруднені поверхні.

Порада № 5

Щоб позбавитись від неприємного біологічного запаху, який супроводжує собачу блювоту та інші проблеми подібного характеру — скористайтесь звичайною кавовою гущею, яка залишається після міцного напою.

Проти біологічних запахів тварин в оселі допоможе... кавова гуща
Проти біологічних запахів тварин в оселі допоможе… кавова гуща

Справа в тому, що в складі кофеїну міститься азот. Саме він робить вуглець більш ефективним з точки зору поглинання аромату сірки (він якраз і з’являється після собачої чи котячої блювоти).

Отже, щоб прибрати неприємний запах – помістіть одну столову ложку кавової гущі у невеличку миску. А потім — поставте її поряд із джерелом аромату.

Головне, щоб миска була розташована достатньо високо — щоб домашній улюбленець не зміг до неї дотягнутися.

Порада № 6

Скористайтесь для усунення біологічного запаху від тварини… звичайною содою. Посипте содовим порошком уражене місце на домашньому килимі.

Залиште його там не декілька годин, а потім — видаліть рештки соди звичайним пилососом для сухого прибирання.

За потреби цей процес можна повторити. Але будьте обережні — щоб ваш пухнастий улюбленець не проковтнув випадково абразивні частинки соди.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?