Будуть сяяти, як новенькі: найкращі засоби, які допоможуть очистити деко і пательні від застарілого жиру

Очистити застарілий нагар з пательні не так і складно. Для цього не знадобляться хімічні засоби — достатньо підручних домашніх засобів. "Один Факт" розповість, як це зробити максимально ефективно.

Оцет і сода

Оцет і сода допоможуть прибрати старий жир з пательні і дека
Оцет і сода допоможуть прибрати старий жир з пательні і дека

Суміш оцту 99% та соди буде ідеальним засобом для чищення емальованого та металевого посуду. З його допомогою також можна почистити посуд з антипригарним покриттям та зроблений з алюмінію.

Оцет містить в собі багато кислоти, яка добре розчиняє застарілий жир і нагар. Щоб скористатись цим засобом — закрийте раковину пробкою і налийте туди води. Розчиніть в теплій воді 150 грамів оцту та половину склянки соди. Добре все розмішайте і покладіть в цей розчин забруднений посуд.

Залиште деко та пательню в цьому розчині на 40 хвилин. Потім дістаньте і приберіть рештки бруду губкою. Потім добре прополощіть кухонний посуд під проточною водою.

Перекис водню і сода

Розчин перекису водню допоможе почистити від нагару емальований посуд
Розчин перекису водню допоможе почистити від нагару емальований посуд

Розчин з перекису водню та соди підійде для очищення алюмінієвого, сталевого та емальованого посуду. Зробіть із соди та перекису водню густу суміш, яка схожа на пасту. Нанесіть її на місця забруднень. Натріть нею забруднений посуд. Залиште пасту на посуді приблизно на одну годину. Потім — видаліть залишки бруду кухонною губкою, а сам посуд ретельно вимийте під проточною водою.

Також можете просто посипати деко чи пательню звичайною содою, а зверху на неї розподілити перекис водню з пульверизатора. В такому стані посуд залишають на цілу ніч. Жир і нагар за це час зійдуть самостійно. Вам залишиться прополоскати пательню та деко під чистою проточною водою.

Соляний скраб

Сольовий скраб ідеально підійде для очищення металевих пателен і дека
Сольовий скраб ідеально підійде для очищення металевих пателен і дека

Соляний скраб максимально безпечний для металевого дека та пательні з алюмінію. Щоб скористатись цим засобом — спочатку намочіть посуд мильною водою. Потім — посипте найбільш забруднені місця крупною кам’яною сіллю. Протріть посуд вологою кухонною губкою. Рештки суміші змийте водою. Але не використовуйте цю процедуру для очистки пательні чи дека з антипригарним покриттям. Сіль може його пошкодити.

Сік лимону та оцет

Оцет і лимонний сік ідеально підходить для миття посуду з антипригарним покриттям, з алюмінію металу чи з емалевим покриттям. Приготуйте розчин, змішавши у рівних пропорціях лимонний сік та оцет. Обробіть цим засобом пригорілі, жирні та забруднені місця на деці та пательні. Вже через 5 хвилин увесь бруд легко зчиститься звичайною вологою губкою для миття посуду. А ваш посуд буде сяяти, як новенький.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?