Надійні помічники на дачі: навіщо городники ще з зими запасаються яєчними лотками і що з ними роблять

Яєчні лотки для когось — звичайний непотріб. Але дачники використовують їх з користю і починають збирати від самої зими. Читайте в матеріалі від "Одного Факту" – навіщо городникам лотки з-під яєчок.

Яєчні лотки — корисний матеріал для дачних робіт. На перший погляд вони можуть здатися звичайнісіньким мотлохом, якому місце тільки у смітнику.

Але насправді ця міцна упаковка з пресованого картону може виконувати багато корисних задач на городі.

В яєчних лотках зручно вирощувати розсаду
В яєчних лотках зручно вирощувати розсаду

Наприклад, комірки в таких лотках ідеально підійдуть для вирощування розсади. За допомогою лоточків з-під яєчок можна правильно та ефективно організувати грядки на городі.

Розмітка грядок — ще один варіант використання яєчних лоточків. Якщо у вас під рукою буде цей аксесуар — вам більше будуть не потрібні кілочки. Щоб зробити таку розмітку, встановіть лотки з-під яєць на землю і трошки притисніть. Повторюйте цю процедуру до того моменту, поки вся ділянка під розсаду не буде повністю розмічена.

Яєчні лотки слугуватимуть чудовою розміткою для городніх грядок
Яєчні лотки слугуватимуть чудовою розміткою для городніх грядок

Особливість створення розмітки за допомогою яєчних лотків полягає в тому, що така упаковка залишає на землі заглиблення круглої форми.

Такі заглиблення слугують найкращою основою для створення лунок, в які можна закладати насіннячко.

Відстань між сусідніми заглибленнями повністю відповідає потребам більшості культурних рослин, які вирощують на городі. Така розмітка забезпечить ідеальні умови для їх зростання.

Комірки в лотках для яєць можна використовувати і для вирощування різних видів розсади. В кожній з комірок можна розмістити насіннячко різних рослин. Завдяки цьому можна буде відстежувати їх ріст та переміщення.

А ще яєчні лотки стануть у нагоді в інших господарських справах. Якщо ви займаєтесь рукоділлям — використовуйте комірки в таких лоточках для зберігання кнопок, бісеру, пайеток, ґудзиків. Також їх можна встановити на полиці в гаражі і зберігати в них цвяхи та інші дрібні деталі для ремонту.

Яєчні лотки стануть у нагоді тим, хто займається рукоділлям
Яєчні лотки стануть у нагоді тим, хто займається рукоділлям

Яєчний лоток може стати чудовим органайзером для канцелярського приладдя. Його можна розбити на окремі секції та створити місце для зберігання канцелярії (скріпок, гумок, кнопок).

Взимку лотки для яєць можна використати для створення пташиних годівниць. З них створюють саморобні тарілочки і насипають туди насіння та інший корисний корм.

 

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.