Шкаралупа волоських горіхів як добриво: як городники використовують її у дачній практиці — корисні хитрощі

Волоський горіх — корисний продукт. Його ядро використовують в кулінарії, а ось шкаралупу полюбляють дачники. Як саме вони її використовують — дізнайтесь з матеріалу від "Одного Факту".

Волоський горіх використовують у різноманітних сферах життя людини. його смачні плоди додають до своїх страв шеф-кухарі, а медики і народні цілителі радять додавати його в щоденне меню через лікувальні властивості.

Шкаралупа волоського горіха та сфера її використання
Шкаралупа волоського горіха та сфера її використання

З волоського горіха роблять відвари та настої, а ось його шкаралупа використовується городниками в якості добрива. Шкаралупа волоського горіха має багато корисних властивостей. Її можна задіяти при вирощуванні кімнатних рослин в домашніх умовах, а також на городі навесні чи влітку.

Справа в тому, що шкаралупа волоського горіха містить в собі зольні сполуки амінокислоти, протеїни, білки, зольні сполуки, клітковину, мікроелементи, дубильні речовини. Всі ці складові у сукупності дуже необхідні культурним рослинам для розвитку та активного росту.

Шкаралупа волоських горішків служить гарним дренажем і мульчуючим матеріалом в саду чи на дачному городі. Подрібнені шматочки твердої шкаралупи ідеально підходять для створення садових доріжок на присадибній ділянці.

Також шкаралупи від волоського горіха можна використовувати в якості добрива. Звісно, в цілому і навіть подрібненому вигляді вона не принесе багато користі рослинам. Але якщо спалити шкаралупу і використати попіл — городні культури віддячать вам великими врожаями.

Як дачники використовують шкаралупу волоського горіху
Як дачники використовують шкаралупу волоського горіху

У складі попелу зі шкаралупи волоських горішків міститься багато фосфору, кальцію та калію. Також в його складі багато мікроелементів. До того ж, саме у формі попелу шкаралупа волоських горіхів більш корисна набагато легше засвоюється культурними рослинами на городі.

Існує декілька дієвих способів використання попелу від спалювання шкаралупи волоського горіха. Його можна внести у землю у сухому вигляді а також у складі водного розчину. Попіл від спалювання шкаралупок підмішують у воду, якою потім поливають або ж обприскують садові та городні культури.

 

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.