Кисле молоко не виливаю: застосовую для власної краси та зелених насаджень, а ще підливаю котам та собакам

Не поспішайте позбавлятися кислого молока. Звісно, з нього не вдасться приготувати молочну кашу, але ж у побуті кисломолочний продукт завжди стане в пригоді.

Маска для обличчя

У прокислому молоці присутня кислота, корисні властивості якої можна застосувати у догляді за шкірою обличчя. Розбавте кисляк водою та намастіть суміш на обличчя. Трішки потримайте і змийте чистою водою.

Ванна для тіла

Приймаючи ванну, влийте 2 склянки прокислого молока у воду. Молочна кислота справить на тіло позитивний вплив. Якщо не подобається запах, перебийте його кількома краплями ефірної олії.

Не виливайте кисле молоко

Добриво для квітів

Кімнатні рослини прокислим молоком можна не лише підживити, але й позбавити від шкідників – борошнистої роси. Візьміть 100 мл рідини, влийте 3 краплі йоду. Цю суміш розведіть у 1 л води. Полийте рослину чистою водою, а за годину можете підлити добриво – додавайте у вазон 3-6 ст.лож. залежно від розмірів місткості. Робіть це не частіше 2 разів на місяць.

Компост

На городі кисле молоко теж стане помічним. У 10-літрову каністру влийте 1 л кисляку й долийте водою до верху. Всипте 100 г цукру. Настоювати довго не потрібно. Вистачить 30 хвилин. Вилийте добриво у компостну купу та присипте землею.

Не виливайте кисле молоко

Боротьба з фітофторозом

Підлікувати квіти та городину від фітофтори кисле молоко теж спроможне. Змішайте 1 л кисляку з 10 л води. Поливайте заражені рослини у радіусі не менш як 50 см. Після лікувальної процедури проведіть полив звичайною чистою водою.

Годування домашніх тварин

У сухий корм для собак та котів можна підливати потроху кислого молока. Таким чином удасться наситити організм підопічних порцією кальцію та білку.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?