Обираємо найсмачніше сало на прилавку: 5 ознак якісного і свіжого продукту, на які варто звернути увагу

Сало — смачний продукт, який містить багато поживних та корисних речовин. Як обирати сало біля прилавку і на що саме звернути увагу — знайомтесь із корисними порадами в матеріалі від "Один Факт".

Існує декілька способів, які дозволяють визначити свіжіть та якість домашнього сала. “Один Факт” розповість про тонкощі цього вибору вам прямо зараз.

Перевірений продавець

Купуйте сало завжди тільки в того продавця, який піклується про свою репутацію і пропонує товар найкращої якості. Сьогодні навіть при купівлі продуктів харчування у соціальних мережах можна побачити відгуки по товару від інших покупців. Приховати негативні відгуки жоден продавець не зможе, ну а довіряти йому чи ні — рішення виключно за вами.

Купувати сало найкраще за все в спеціалізованих еколавках або на ринку. Зазвичай, там продавці мають відповідні сертифікати якості на свій продукт.

Колір сала, його текстура

Обираємо свіже сало правильно - за коліром та текстурою
Обираємо свіже сало правильно – за коліром та текстурою

Перше, на що треба звернути увагу при покупці сала — це його колір та текстура. Свіжий продукт — завжди ніби “живий” і має білий, майже глянцевий колір.

В товщі самого сальця можуть траплятись кров’яні капіляри — це також ознака свіжості продукту і її точно боятись не варто.

Якщо ви обираєте солоненьке сало — зверніть увагу на його колір. Продукт із зернистою текстурою та жовтим кольором краще не беріть. Також не варто брати в магазинах сало, мариноване в спеціях. Продавці часто маскують таким чином неприємний аромат несвіжого продукту.

Якщо сало має свій природний, характерний лише для нього аромат — можете його сміливо купувати, бо воно — свіженьке.

М’ясний прошарок

Сало із м’ясним прошарком, яке беруть з черевної частини свині — ідеально підходить для запікання та смаження на пательні. Але в сирому вигляді його краще не вживати, бо в товщі м’яса можуть зберігатись бактерії та паразити. В просоленому або обсмаженому сальці вони не виживають.

Товщина шкірки

М’якість сала більшою мірою залежить від товщини його шкірки. Чим вона тонша, тим сальце м’якіше. Найкращою товщиною для самого сала фахівці називають 3-6 см. Також перед покупкою зверніть увагу на те, чи є на поверхні шкірки продукту тоненькі волоски. Звісно, якісне сало не повинно мати щетину, бо це — небезпечно для травлення.

Місце розташування сальця

Найсмачніше сало добувають зі спини свині або ж з бокової частини. Саме в цих частинах сальце — найніжніше, в міру товстеньке і з тоненькою шкіркою. Їсти його можна смаженим, солоним або ж в сирому вигляді. Також сало можна коптити і навіть тушкувати.

Якщо ж ви полюбляєте жорстке сальце — вибирайте шматочки із щоки або шиї. Вони ідеально підходять для копчення чи запікання.

А ось останній лайфхак від фахівців радить обирати сало за запахом. Можливо, ви навіть бачили на ринку покупців із запальничкою, які перевіряють якість продукту. Якщо запах не дратує — можете без вагань купувати сало. А ще перевірити його свіжість можна за допомогою звичайного сірника. Просто проткніть ним товщу сала. Якщо сіринк заходить легко – продукт точно свіженький і його можна купувати для смаження або приготування інших смачних страв до столу.

Нові статті

Схожі статті

Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?