Як правильно зберігати волоські горіхи: одна дія – і в них більше ніколи не заведеться міль. Корисні хитрощі

Волоські горіхи — справжня скарбниця мікроелементів, поживних речовин та вітамінів. Як уберегти їх врожай від нападок різноманітних комах — читайте в матеріалі від "Один Факт".

Волоський горіх містить в собі багато мікроелементів і вітамінів. Він не тільки поживний, а ще й дуже корисний — особливо для роботи людського мозку. Не дарма за своєю формою його ядро нагадує саме на цей орган людського тіла.

Волоські горішки корисні людям, які страждають на анемію. В їхньому складі міститься велика кількість заліза, і за рахунок цього горішки допомагають нормалізувати гемоглобін в крові. Фахівці радять щодня з’їдати по 30 грамів волоських горіхів — задля покращення пам’яті.

Під час зберігання волоських горіхів господарі можуть зіштовхнутися із тим, що вони швидко псуються. Це відбувається часто через нападки комах-шкідників, зокрема — горіхової молі.

Щоб вберегти врожай волоських горіхів від шкідників — треба знати головні правила їх зберігання. Якщо ви будете дотримуватись декількох порад – то зможете продовжити строк життя горіхів на 2 роки.

По-перше, спосіб зберігання варто обирати в залежності від того, чи очищені горіхи, чи вони в шкаралупі.

Очищені горіхи вкладайте на тривале зберігання після підсушування в духовці
Очищені горіхи вкладайте на тривале зберігання після підсушування в духовці

Щоб очищені волоські горіхи збереглися якомога довше — просто прожарте їх в духовці. Лист деко застеліть пергаментним папером, а електричну духовку розігрійте до температури + 80+90 ºC. На деко викладіть очищені волоські горіхи одним шаром, а потім — відправте на 20-30 хвилин у розігріту духовку. Під час підсушування слідкуйте за тим, щоб горішки не підгоріли.

Потім — вимкніть духовку і дайте горішкам повністю охолонути. Потім пересипте горіхи в тканинний мішечок або ж скляну ємність, яка буде щільно закриватися кришкою. Саме в такому вигляді горіхам не буде страшною ані міль, ані будь-які інші шкідники.

Очищені волоські горішки зберігайте в темному місці, при температурі від +5 ºC до +15 ºC. В таких умовах вони можуть зберігатися протягом 6 місяців. Якщо ж зберігати цей продукт в умовах кімнатної температури, то термін зберігання скорочується до 30 днів.

Волоські горіхи в шкаралупі можуть зберігатися набагато довше – до двох років. Саме тому краще за все купувати нечищені горіхи. Їх перед вкладанням на зберігання також можна обсмажити в духовці при температурі + 50 ºC.

Волоські горіхи в шкаралупі зберігаються набагато довше - протягом 2-х років
Волоські горіхи в шкаралупі зберігаються набагато довше – протягом 2-х років

Щодо місця для зберігання, то воно не обов’язково повинно бути темним, адже шкаралупа добре захищає ядро від прямих сонячних промінчиків. Єдина вимога — це дотримуватись температурного режиму. Температура у місці зберігання волоських горіхів не повинна перевищувати + 15º.

Дотримуйтесь цих порад, і ваші волоські горіхи збережуться набагато довше.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.