Як обрати стиглий ківі за декілька секунд та зберегти його смак: 6 правил, які завжди працюють на відмінно

Аби повною мірою насолодитися смаком стиглого ківі важливо знати щонайменше 6 порад, як правильно обрати плід. А редакція "Одного факту" залюбки поділиться нашими знахідками.

Ви ж знаєте, що ківі багаті на вміст вітаміну С навіть більше за цитрусові? А те, що в одному стиглому плоді також є вітаміни К та Е, величезна кількість антиоксидантів, клітковини, фоліату та інших корисних речовин? Як мінімум через це плоди зеленого кольору варто додати до свого щоденного раціону. А от з тим, аби це було не тільки корисно, а ще й смачно, ми обіцяємо допомогти.

Взагалі сезоном плодоношення ківі в Україні називають період з вересня по жовтень. Але й у лютому на прилавках супермаркетів нерідко можна помітити цей суперфуд. І все ж, перед тим як іти з ним на касу ми рекомендуємо звернути увагу на деякі деталі, аби кінець кінцем фрукт вам смакував та виявився солодким. От 6 головних порад, про які не варто забувати ніколи.

6 правил, які допоможуть обрати стиглий ківі
6 правил, які допоможуть обрати стиглий ківі
  1. Перш за все варто звертати увагу на візуальні ознаки плодів. Якщо шкірка ківі однорідна, немає плям чи таких собі “зморшок” – сміливо можна брати. Але, якщо ви помітили темні вкраплини, неоднорідний колір, брижі чи плісняву – можете бути впевнені, що цей фрукт вже непридатний до вживання.
  2. Далі в хід ідуть тактичні відчуття. Легенько натисніть на ківі й у випадку, якщо воно злегка прогинається – плід ідеально дозрів. Зверніть увагу, що твердий на дотик ківі буде кислим, а занадто мʼякий – може виявитися гнилим. Так що обирати варто щось середнє.
  3. За запахом ківі теж можна обирати, але тут варто враховувати, що через шкірку ви не завжди відчуєте аромат. І все ж, якщо фрукт має приємний цитрусовий запах – він ідеально дозрів і готовий до вживання. А от коли запах стає більш різким та солодким – ківі виявиться перезрілим та кашоподібним.
  4. Ворсинки на поверхні фрукта мають бути достатньо густими, адже в протилежному випадку виявиться, що він ще недоспілий та кислий. А трохи потерши ківі у долонях зверніть увагу, як поводяться ці ворсинки. Вони мають потроху “зніматися”, але не обсипатися повністю.
  5. Область плодоніжки ківі має бути сухою, а натискаючи на неї, там не має зʼявлятися вода Адже це є прямою ознакою того, що продукт був пошкоджений, або зіпсований.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?