Зробіть це з півонією навесні і насолоджуйтесь красою: ось що треба, щоб головна красуня саду буяла цвітом

Півонія — одна із найгарніших квіточок. Зовні вони дуже красиві, але за умови — що їм забезпечено повноцінний догляд. Читайте в матеріалі від "Один Факт", як правильно доглядати за півоніями.

Півонії — це гарні квіти із пишним цвітінням, які славляться своїм солодким ароматом. Ті, хто полюбляють ці квіточки — обов’язково висаджують їх на своїй клумбі, щоб потім насолоджуватись квітінням пишних кущиків.

Щоб півонії були по-справжньому пишними та квітучими — треба знати, чим саме підживити ці гарні рослини. Добриво допоможе активізувати процес цвітіння, а не тільки формування зеленого листя. Підживлення півоній особливо важливо після весни, коли багато рослин потребують мінеральних речовин та вітамінів для відновлення. Якщо надати їм їх — то вони порадують око розкішними квіточками.

Отже, півоніям необхідно три етапи підживлення. Ці рослини ростуть та розвиваються на одному і тому ж місті. Щоб вони пишно цвіли — садівникам потрібно прикласти чимало зусиль.

Які добрива потрібні півоніям, щоб вони гарно квітли
Які добрива потрібні півоніям, щоб вони гарно квітли

Перше цвітіння півоній починається на третій рік після посадки. Рослина потребує регулярного поливу та підживлення. Підгодовують півонії у період вегетації.

Взагалі-то півонії для гарного розвитку потребують добрива, що складаються із фосфору (забезпечує рясне цвітіння), азоту (гарантує активний ріст потужних та сильних пагонів), калію (він особливо важливий в період цвітіння та бутонізації півоній).

Етап № 1. Кущики півонії підгодовують вперше, коли в саду розтане увесь сніг. на цьому етапі рослині потрібні азотно-калієві добрива. Пропорції для підживлення: 10-15 г азоту та 10-20 г калію на один кущ.

Етап № 2. Вдруге півонії підживлюють у період формування бутонів. У складі добрив повинні бути присутніми фосфор (15-20 г), азот (10-15 г на один кущ) і калій (10-15 г).

Етап № 3. Трете підживлення півоній проводять через 7-14 днів після завершення цвітіння, коли рослина починає закладати бруньки. Комплекс добрив для цього періоду повинен містити в собі 10-15 г кальцію та 15-20 г фосфору.

Пам’ятайте, що добрива будуть корисні півоніям тільки у правильній кількості. Якщо додати в землю занадто багато добрив, то на кущах півонії буде забагато зеленого листя. А ось бутони зав’язуватись будуть погано.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.