Мінеральна вода для поливу: для яких рослин вона корисна, а які від неї в’януть і скидають листя

Мінеральна вода для поливу для деяких квітів може бути корисною. А інші рослини, навпаки — від неї псуються. "Один Факт" розповість, які саме рослини можна поливати водою, насичену мінералами.

Звичайна мінеральна вода може давати зовсім різний ефект під час поливу певних видів рослин. Для одних кімнатних квітів вона стає дуже корисною, а для інших — становить велику небезпеку. Вплив мінеральної води на домашні рослини залежить від місця зростання рослини в дикій природі.

Якщо кімнатна рослина в умовах дикої природи росла в пустелі з бідною та засоленою землею, а також дефіцитом вологи — то їй доречно давати під час поливу воду з мінеральними речовинами.

Вода з мінеральними речовинами ідеально підходить тим рослинам, які в природних умовах ростуть посеред пустель
Вода з мінеральними речовинами ідеально підходить тим рослинам, які в природних умовах ростуть посеред пустель

Взагалі полив мінеральною водою повинен бути помірним. Частота поливу — один раз на 30 днів. Перед поливом воду треба добре відстояти протягом однієї доби. Це потрібно задля того, щоб з неї вийшов увесь вуглекислий газ.

Також варто врахувати квіти, з поливом яких краще не експериментувати. Наприклад, азалії, орхідеї, камелії, антуріуми категорично не переносять мінеральну воду. Для них вона є досить небезпечною. Після поливу нею квіточки скидають ще не розкриті бутони, гинуть та в’януть.

У складі мінеральної води міститься калій та магній. Ці речовини позитивно впливають на розвиток рослин, але підходять точно не для всіх. Зволоження мінеральною водою піде на користь сукулентам (грошове дерево, алое). Підживлення мінеральними речовинами активізує розвиток таких рослин, робить їх більш яскравими та пишними. Листячко бегонії після поливу мінеральною водою стає блискучим, а кактусам полив мінеральною водою забезпечує якісне формування колючок.

Які кімнатні рослини можна поливати мінеральною водою
Які кімнатні рослини можна поливати мінеральною водою

Щоб не нанести рослинам, які добре переносять полив мінеральною водою — використовуйте цю процедуру не часто. Взагалі ідеальною для поливу вважається тала, дощова або річкова вода. В ній міститься мінімальна кількість солі, а вуглекислого газу або хлору — взагалі немає.

 

Нові статті

Схожі статті

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.