Зелень кропу буде густою та пишною, якщо посіяти її ось так: корисні поради для городників

Свіжа зелень, вирощена в домашніх умовах, завжди знайде місце на столі. Як посіяти зелень кропу правильно, щоб вона вийшла пишною і густою – розповість "Один Факт".

Кріп, вирощений на підвіконні в домашніх умовах — завжди буде пишним та густим, якщо вирощувати його за певними правилами. Звісно, густота укропу залежить від його сорту. Тому при виборі насіння варто звернути увагу на надпис, який зроблено на пакетику виробником.

Як виростити густий кріп із насіння
Як виростити густий кріп із насіння

Найкращий варіант — це кущовий кріп. Якщо ви вже запаслись насінням кропу, але не звернули уваги на сорт зелені — скористайтесь наступними порадами і тоді ваш кріп виросте густеньким, пишним і його вистачить надовго.

По-перше, висаджуйте кріп не рядочками, а в ямки. Витримуйте між сусідніми луночками відстань у розмірі 15-20 см. Завдяки цій техніці ви зможете штучно створити кущики кропу.

Щоб кріп вийшов густим, висаджуйте його в окремі ямки
Щоб кріп вийшов густим, висаджуйте його в окремі ямки

По-друге, обирайте для цієї рослини сонячну ділянку із легкою землею. В затінку кріп буде рости дуже погано, бо він вам не петрушка. Отже не слід саджати його під деревами або розміщувати в північній частині будинку.

По-третє — висівайте насіння кропу на глибину 0.5-1 см. Щоб воно швидше дало сходи — попередньо замочіть насіння у воді кімнатної температури. Дотримуйтесь алгоритму висаджування насіння кропу. Кожну з ямок полийте водою і вкиньте туди насіння. Загорніть, трошечки утрамбуйте ділянку. Зверху місце посадки накрийте плівкою. Коли з’являться перші сходи – розкрийте ділянку, на якій висаджено кріп.

Кріп потребує для активного розвитку регулярних поливів
Кріп потребує для активного розвитку регулярних поливів

І наостанок. Поливайте кріп часто. В спекотні дні ця рослина потребує полива двічі на день. Щоб на вашому столі завжди був свіженький кріп — досаджуйте його через кожні 14 днів. В якій саме кількості це робити — вирішуйте самостійно.

Кріп сприяє поліпшенню травлення, зменшує біль у жінок під час місячних, зміцнює імунітет. В кулінарії його зелень використовують задля того, щоб підсилити аромат та смак страв.

 

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?