Адигейська сіль: що це за спеція, чому її так полюбляють кулінари та до яких страв радять додавати

Адигейська сіль — різновид прянощів, який вражає уяву своїм насиченим смаком. З чого готують адигейську сіль і до яких страв її додають? Корисна інформація — вже у матеріалі від "Один Факт".

Адигейська сіль — особливий різновид прянощів, який має неперевершений і духмяний аромат. Готують цю запашну суміш із звичайної солі, до якої додають пряні трави, овочі та спеції. Готова адигейська сіль має дуже насичений та пряний аромат.

Головні складові адигейської солі — власне, сама сіль, а ще — часник, подрібнений на часникодавці. Також до солі додають спеції у вигляді чорного перцю, солодкої паприки, коріандру, пажитнику і суміші висушених трав (кропу, чаберу і петрушки).

Сіль під час приготування цієї прянощі не просто змішують із часником. Важливо, щоб вона добре просочилася його пікантним ароматом. Саме тому сіль добре перетирають разом із передавленим часником. Саме в такий спосіб вона збагачується необхідними вітамінами та мінеральними компонентами.

Головні секрети приготування адигейської солі
Головні секрети приготування адигейської солі

Адигейська сіль вважається універсальними прянощами. Вона підійде для приготування багатьох страв. Суміш часника, прянощів та солі додають до м’яса, риби, салатів, супів, каш. А ще адигейську сіль використовують для приготування різноманітних соусів, підсолюють нею хлібобулочні вироби і перші страви.

Дуже часто адигейську сіль додають до ковбас (напівкопчених, варено-копчених, варених, ковбасок гриль).

Адигейська сіль – одна із улюблених прянощів багатьох кулінарів та шеф-кухарів. Саме за рахунок додавання до солі часнику та різноманітних спецій готовий продукт має насичений і запашний аромат та смак.

Адигейську сіль додають до соусів, перших і других страв
Адигейську сіль додають до соусів, перших і других страв

Адигейська сіль містить в собі чимало корисних речовин. Часник, що міститься в її складі, робить цю сіль корисною при застудах та зміцнює імунітет. Також адигейська сіль володіє протизапальними і анти паразитарними властивостями. Завдяки зелені кропу ця сіль виводить із організму різноманітні шкідливі речовини. Петрушка, яку теж додають до адигейської солі — насичує її великою кількістю вітаміну С.

Ще одна спеція зі складу адигейської солі — це пажитник. Він сприяє нормалізації цукру в крові, ефективно протистоїть розвитку ракових клітин в організмі.

А ще в складі адигейської солі є чорний перець. Саме він розріджує кров, добре насичує людський організм киснем. Завдяки цьому поліпшується робота головного мозку, походять головні болі, збільшується фізична активність.

Як приготувати адигейську сіль в домашніх умовах: покроковий рецепт

Крок № 1. Підготуйте 2 кілограми солі повареної та 1 кг часнику, очищеного від лушпиння.

Крок № 2. Почистіть часник, передавіть його на часникодавці та змішайте із сіллю.

Крок № 3. Розтовчіть усі складові до однорідної маси. Додайте до інших інгредієнтів коріандр, кріп, петрушку, кінзу, майоран, чабер, базилік, паприку мелену, чорний мелений перець, а ще — мелений перець чилі. Цих компонентів буде достатньо взяти по одній чайній ложці.

Складіть готову суміш в чисту та сухеньку скляну банку. Приберіть ємність у темне та сухе місце.

 

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?