Навіщо класти цибулю в хлібницю: все настільки елементарно, але не всі досвідчені господині цим користуються

Господині часто мають клопіт із хлібом, який залишається після вечері. Довго він не зберігається – покривається цвіллю та стає непридатним до вживання. Але є просте рішення.

Цибуля застосовується не лише для приготування перших та других страв. За допомогою фітонцидів можна легко позбутися нагару на електрогрилі чи іржі на металевих поверхнях. Достатньо потерти цибулевою половинкою проблемне місце для очищення.

Навіщо класти цибулю до хлібниці

А якщо покласти цибулину до хлібниці, то позбудетеся проблеми з цвіллю хлібобулочних виробів назавжди. Фітонцид є натуральним консервантом, тож не дозволить шкідливим бактеріям розмножуватися і псувати цінний продукт.

Ніколи не залишайте недоїдений хліб на столі. Та й місце для хлібниці слід обирати ретельно. Вона має розташовуватися в сухому прохолодному куточку якомога далі від плити. Звісно, кухня – місце, схильне до утворення зайвої вологи. Та з нею у хлібниці чудово впорається якраз цибулина.

Навіщо класти цибулю до хлібниці

Тож не треба залучати хімічні речовини чи використовувати пластикові контейнери. Поклали цибулину чи навіть 2-3 й будьте спокійні – вони своїми антибактеріальними властивостями захистять хлібинку від псування. Не треба переживати, що хліб набуде неприємного цибулевого запаху. Ви ж не будете чистити цибулини, тому вони й не псуватимуть аромати на кухні.

А якщо у вас залишилося надміру багато батона, який не подужаєте за сьогодні й завтра, то загорніть кожен шматочок в поліетилен і відправте у морозилку. Коли потрібно буде його вжити, дістаньте й залиште на столі. За 15 хвилин свіженький хлібчик можна їсти. Якщо не встигли приховати хлібні шматочки, й вони зачерствіли, зробіть із них грінки на пательні або в духовці.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?