Перед посадкою картоплі обов’язково покладіть в лунку ось цей інгредієнт: врожай бульби буде дай Боже

Багато хто з городників мріє виростити велику картопельку. "Один Факт" підготував для вас пораду щодо добрив, які можна покласти в лунку при посадці картоплі і тоді вона виросте набагато більшою.

Чимало українських дачників мріють про великі врожаї картоплі. І не просто великі, а ще й щоб розмір був відповідним. Таким, щоб аж усі сусіди та знайомі позаздрили. Спосіб досягти цієї мрії — існує. Його варто використовувати під час посадки насіннєвої картоплі у лунки.

Щоб врожай картоплі був великим, в лунки при посадці треба закласти певні добрива
Щоб врожай картоплі був великим, в лунки при посадці треба закласти певні добрива

Саме в них перед закладкою бараболі насипають певні добрива. І тоді врожай буде мати великі розміри навіть при несприятливих погодних умовах.

Отже, в кожну луночку потрібно додати всього лише одну чайну ложку добрива і це допоможе збільшити розмір картоплі на 30% навіть при вирощуванні на землі, яка зовсім не придатна для культивації картоплі. Що ж це за чудодійні інгредієнти? “Один Факт” розповість далі детальніше.

Існує 2 потужних компоненти, які обов’язково варто покласти до лунок при посадці картоплі. І тоді бараболя вродить великою — на заздрість усім сусідам. Один з цих компонентів — це сульфат амонію.

Сульфат амонію збільшує розміри бараболі на 30%
Сульфат амонію збільшує розміри бараболі на 30%

Досвідчені городники радять додавати його у лунки з насіннєвою картопелькою. Саме сульфат амонію відповідає за те, щоб під картопляними кущиками сформувались величенькі бараболі.

Щоб сульфат амонію дійсно подіяв, як треба — його додають до кожної луночки по одній чайній ложці. Дехто з досвідчених дачників навіть стверджує, що додавання сульфату амонію забезпечує збільшення розмірів молодої бараболі на третину в порівнянні із минулорічними врожаями, коли таке добриво не застосовувалось.

Такий ефект досягається через те, що картопля для свого повноцінного росту та розвитку потребує наявності в землі такого важливого мікроелементу, як сірка. Саме він у достатній кількості міститься у сульфаті амонію.

А що ще треба додати в землю, щоб картопля виросла величенькою? Можете скористатись незгорілими залишками деревини або ж попелом з них. Багато таких залишків не насипайте, щоб не “попалити” насіннєву картоплю. До кожної луночки достатньо додати по одній чайній ложці засобу.

Щоб картопля виросла великою - додайте до кожної луночки трошечки попелу
Щоб картопля виросла великою – додайте до кожної луночки трошечки попелу

Ще один цікавий засіб для підвищення врожайності бараболі – це гірчична макуха. Досвідчені городники радять до кожної лунки при посадці додавати по невеличкій жменьці цього корисного добрива.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.