Ось це добриво зробить розсаду капусти міцною та витривалою, а врожай буде більше, аніж в сусідки

Сезон вирощування розсади наближається і господині вже обмірковують, яким добривом підживити розсаду, щоб швидше проростала. "Один Факт" підготував рецепт добрива для капусти, яке зробить її міцною.

Посадка будь-яких овочевих культур на розсаду не обходиться без підживлення. Приготування ідеального добрива для капусти — мрія майже кожного дачника та городника.

“Один Факт” віднайшов ідеальний рецепт добрива для розсади капусти, яке зробить її міцною та витривалою до багатьох хвороб.

Рецепт ідеального добрива для капусти
Рецепт ідеального добрива для капусти

Щоб капуста росла здоровою і давала високі врожаї — її потрібно вчасно підживлювати. Правильне добриво забезпечить капусті необхідну кількість фосфору, азоту, калію та інших мікроелементів, які допоможуть сформуватись соковитим та смачним голівкам капусти.

Існують такі різновиди добрив, які допоможуть зміцнити стійкість рослин до шкідників та захворювань, а ще — зменшать ризики зараження капусти. Добриво поліпшує плодородність грунту, сприяє кращому розвитку овочевих рослин та забезпечує великий врожай.

Рецепт добрива, яке зробить розсаду капусти міцною: інгредієнти
Рецепт добрива, яке зробить розсаду капусти міцною: інгредієнти

Отже, що ж це за добриво чарівне? Наводимо його рецепт нижче.

  • сульфат амонію: 1 чайна ложка;
  • калійний сульфат: 1 столова ложка;
  • суперфосфат: 2 столових ложки

Крок № 1. Підготуйте усі інгредієнти у невеликій кількості та змішайте їх один із одним в окремій глибокій ємності (відро, контейнер).

Крок № 2. Під час посадки розсади капусти розсипте це добриво поблизу від кореневої зони овочевої рослини. Розподіліть добриво рівномірно.

Крок № 3. Після застосування добрива залийте землю під рослиною великою кількістю води. Добриво надасть вашій молодій розсаді необхідних поживних речовин для активного розвитку та зростання.

Капусту після підживлення варто добре полити
Капусту після підживлення варто добре полити

Крок № 4. Під час використання добрива завжди дотримуйтесь рекомендацій з його використання, які вказані на упаковці.

Крок № 5. Після посадки та підживлення капусти на розсаду завжди слідкуйте за тим, щоб вона правильно розвивалась і була здоровою. Вчасно проводіть необхідний догляд. Переконайтесь у тому, що грунт навколо рослин щільний і добре заповнений. Адже завдяки цьому вода в ньому не буде застоюватись та не спричинить розвитку гнилі в корінцях капусти.

Крок № 6. Слідкуйте за зростанням розсади. Здорова рослина завжди має яскраво-зелене листя та розвивається рівномірно. Відслідковуйте і формування головок капусти. Зазвичай вони з’являються через деякий час після посадки та підживлення рослини.

Крок № 7. В перші тижні після посадки розсади капусти слідкуйте за тим, щоб рослина отримувала достатню кількість вологи. Це дуже важливо для якісного вкорінення капусти.

Нові статті

Схожі статті

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.

Зради та нерозділене кохання: Макс Барських назвав реальну причину, чому не має стосунків – “Є складнощі”

Макс Барських наразі є холостяком, але відомо, що співак мав не одні стосунки, але також неодноразово до нього проявляли невірність - музикант зізнався, з якими складнощами він зіштовхується.