Роблю насичену підливу з додаванням секретного інгредієнта: завжди виходить густенькою та без грудочок

Вміння готувати густеньку підливу є далеко не в кожної господині. Щоб соус вийшов по-справжньому смачним — до нього додають один секретний інгредієнт. Про нього читайте в рецепті від "Одного Факту".

Приготувати смачну, густеньку і насичену підливу без додавання борошна зможе далеко не кожна вправна господиня. Адже саме завдяки борошну підлива виходить густою, ніжною і шовковистою. Без додавання борошна соус виходить просто рідким бульйоном із овочами, який буде швидко стікати на дно тарілки.

Далі “Один Факт” розповість вам, як правильно ввести борошно у підливу, щоб воно не перетворилось на неапетитні грудочки, а повністю розчинилось у рідині, зробивши її густою на насиченою.

Секретний інгредієнт, який допоможе зробити підливу густою і насиченою
Секретний інгредієнт, який допоможе зробити підливу густою і насиченою

По-перше, в підливу треба додавати пшеничне борошно вищого ґатунку. Перед використанням за призначенням його обсмажують на сухій пательні без олії. Інакше присмак сирого борошна буде сильно відчуватись в готовій страві.

Пшеничне борошно насипають на суху пательню. Потім його обсмажують до зміни кольору, поки борошно не набере жовтого кольору та горіхового аромату. Борошно під час обсмажування постійно помішують, щоб воно не пригоріло.

Щоб не обсмажувати борошно кожен раз, коли готуєте підливу — можете підготувати продукт заздалегідь. Зробіть більшу партію смаженого борошна, остудіть його та перекладіть до скляної банки. Потім — закрийте ємність щільною кришкою. В потрібний момент смажене борошно для підливи буде завжди у вас під рукою.

Щоб борошно під час введення до підливи не бралося грудочками – його необхідно правильно вводити в рідину. Найпростіший варіант — розвести борошно в невеликій кількості води і потім додати його до підливи.

Обсмажене борошно додають у невелику кількість води, якою заповнена склянка. Потім — ретельно перемішують вінчиком до повного розчинення. Підготовлену суміш тоненькою цівкою вливають у пательню із підливою.

Борошно не буде братись грудочками, якщо його розчинити в невеликій кількості води і потім додати до підливи
Борошно не буде братись грудочками, якщо його розчинити в невеликій кількості води і потім додати до підливи

Найпростіші маніпуляції з борошном дозволяють зробити густий соус з шовковистою консистенцією. Поява грудочок практично повністю виключена.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?

Розлетяться одразу: як приготувати сирне тісто, щоб вийшли пишні та мʼякі вареники з вишнею – вийде вау

Всі, хто спробує, будуть питати у вас рецепт, адже це нереально смачно: як приготувати сирне тісто для вареників з вишнею - будуть танути в роті.

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: астрологи радять вийти зі своєї зони комфорту

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки прогнозують вам нові можливості, якщо ви спробуєте щось нове. Астрологічний прогноз.