Їжа більше не прилипатиме до сковороди: як очистити сковорідку від нагару та жиру, щоб стала як новенька

Смажені страви без сумніву є найсмачнішими на кухонному столі. От тільки з часом на сковорідці з'являється нагар, що притягує до себе краплі жиру. Якщо хімія не допомагає, спробуйте народні засоби.

Гірчиця

Цей копійчаний засіб можете застосовувати хоч кожен день. Гірчиця допоможе позбутися свіжих забруднень. Тож щойно покористувалися пательнею, присипте дно порошком гірчиці й залиште на 15 хвилин. Тепер залишиться лише промити кухонне начиння під проточною водою. Сковорідка стане як нова.

Сіль

Хлористому натрію під силу позбавити навіть від застарілих забруднень. Влийте у пательню трішки води, додайте кілька ложок солі. Розмішайте та поставте посуд на вогонь. Щойно сольовий розчин закипить, потримайте ще 2 хвилини і вимкніть плиту. Залиште на 2 години. Після цього змийте водою, і сковорідка знову засяє.

Як відчистити сковорідку

Сода

Цей метод стане в пригоді для чавунного посуду. Засипте соду в сковорідку, залийте оцтом. Залиште на годину. Пройдіться по забрудненій поверхні жорсткою щіткою.

Клей

Якщо є можливість прокип’ятити пательню, скористайтеся цією порадою. Закладіть забруднену пательню у велику каструлю чи металевий таз. Насипте соду, пральний порошок та канцелярський клей. Залийте талою водою.

Як відчистити сковорідку

Поставте на плиту й кип’ятіть не менше 2 годин. Пральний порошок можете замінити господарським милом, натертим на тертушці. Після такого виварювання кіптява легко відшаровуватиметься. Залишиться лише пройтися абразивною губкою.

Суміш канцелярського клею з содою та господарським милом підійде також для алюмінієвих пателень. Кип’ятіть забруднений посуд у 10 л води не менш як 40 хвилин. Після чого залиште киснути на пів доби. Після цього нагар легко змиється м’якою губкою. Жорсткі щітки для алюмінію використовувати не можна.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.