Друзі ходять до нас на сніданок, бо моя яєчня найсмачніша: на чому смажити яйця та яку сковорідку обрати

Яєчня — ідеальний варіант для сніданку. Кожен готує її по-різному, але існують деякі секрети, які дозволяють зробити яєчню ідеальною. "Один Факт" розповість вам про них детальніше.

Яєчня — традиційна страва до поживного та здорового сніданку. Вона може бути звичайною, класичною, з приправами, беконом, ковбасою або ж сиром.

Існує безліч варіантів приготування легкого сніданку із яєчнею, але без застосування певних секретів ця популярна страва може вийти зовсім не смачною. Ще й до дна пательні прилипне.

Як приготувати смачну яєчню: головні секрети
Як приготувати смачну яєчню: головні секрети

Саме тому “Один Факт” пропонує вам декілька таємниць приготування яєчні, які дозволять зробити її найсмачнішою, поживною і максимально корисною.

Секрет № 1: Правильна олія. Обирайте для смаження яєчні або вершкове масло, або оливкову олію (вона — найкорисніша серед усіх інших).

Секрет № 2: Температура яєць. На сковорідці краще за все смажити яйця, які мають кімнатну температуру. Тому перед приготуванням вранішньої яєчні вимийте яйця і дайте їм трохи полежати на столі, в умовах кімнатної температури. Коли вони трохи “зігріються” — можете приступати до смаження.

Секрет № 3: Розпечена пательня. Сирі яйця слід виливати на добре розігріту сковорідку із рослинною олією або ж звичайною водою. І відразу — зменшувати вогонь до середнього. Тоді яйця не будуть пригоряти.

Секрет № 4: Матеріал пательні. Смажити яєчню краще за все на сковорідці, що виготовлена із чавуна або ж має антипригарне покриття.

Секрет № 5: Не виливайте яйця відразу на пательню. Щоб ваша яєчня вийшла по-справжньому смачною, з апетитною скоринкою, щільним білком та злегка сирим жовтком — вбивайте їх спочатку на плоску тарілку. А вже потім з неї — виливайте на розігріту пательню.

Найсмачніший рецепт приготування класичної яєчні

Як приготувати ідеальну яєчню: головні інгредієнти
Як приготувати ідеальну яєчню: головні інгредієнти

Головні інгредієнти:

  • яйця: 2 штуки;
  • сіль: за смаком;
  • олія оливкова: 1-2 столових ложки або ж можете взяти 30 грамів вершкового масла.

Покрокова схема приготування класичної яєчні

Крок № 1. Поставте на великий вогонь пательню із антипригарним покриттям. Добре її розігрійте. Влийте олію. Далі вимкніть газ на 30-40 секунд або ж приберіть пательню на вимкнену конфорку. Цей лайфхак дозволить яйцям просмажитись рівномірно.

Крок № 2. Розбийте яйця на плоску тарілку, потім — перелийте в сковорідку. Далі треба зменшити вогонь під сковорідкою до мінімуму і смажити яйця протягом 4-5 хвилин.

Крок № 3. Наприкінці приготування або ж перед подачею до столу посоліть яйця.

Щоб яєчня вийшла смачною - смажте її на середньому вогні
Щоб яєчня вийшла смачною – смажте її на середньому вогні

І на останок — ще одна корисна порада. Якщо ви хочете, щоб яєчня мала хрустку скоринку – вогонь під час об смаження зробіть не маленьким, а середнім. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.