Підживлюю розсаду помідорів ось цим засобом, щоб вона росла міцною з перших місяців і давала гарний врожай

Наближається весна і зовсім скоро городникам додасться роботи. "Один Факт" пропонує до уваги дачників декілька порад, як та чим підживити розсаду помідорів, щоб вона росла міцною з перших місяців.

Розсада помідорів буде міцною та стійкою до різноманітних хвороб, якщо її правильно підживлювати в перші місяці. Як саме це зробити і які поради для цього існують — читайте нижче.

Один із найбільш розповсюджених варіантів підживлення розсади томатів — з використанням йоду. Цей компонент позитивно впливає на імунну систему рослини, зміцнює її.

Розсаду помідорів можна підживити розчином йоду з водою
Розсаду помідорів можна підживити розчином йоду з водою

Щоб розсада помідорів виросла міцною — достатньо буде провести всього лише одну процедуру. Візьміть один літр води, розчиніть в ній одну краплю йоду. Потім — полийте зробленим розчином розсаду томатів.

Не менш корисним для розсади помідорів буде підживлення шкірками бананів. Саме в них міститься багато поживних речовин, які будуть надзвичайно корисними для молодих рослин.

Перед використанням посушіть шкірки бананів в електричній духовці. Потім — перетріть їх у порошок, і ним вже добре посипте розсаду.

На активний ріст та розвиток добре впливає і перекис водню. Щоб приготувати розчин на його основі — підготуйте 2 літри води. В них розчиніть 2 столових ложки перекису водню. Добре розмішайте і використовуйте цей розчин для поливу розсади помідорів. Поливати рослини сумішшю води із перекисом водню бажано мінімум 3 рази — але можна і більше.

Висушені шкірки бананів - гарне добриво для розсади томатів
Висушені шкірки бананів – гарне добриво для розсади томатів

Якщо ви вирощуєте розсаду томатів в перший раз — то повинні знати, що рослині завжди потрібно підживлення. Але занадто багато добрив на користь розсаді помідорів точно не підуть. Та й багатого врожаю від надмірної кількості добрив теж очікувати не варто. Фахівці радять підживлювати помідори не частіше, ніж 1 раз на 2 тижні (14 днів). Таке правило використовують навіть в тих випадках, коли рослина розвивається в найбіднішому грунті. У період плодоношення помідори підживлюють десь 3-4 рази за весь час. За потреби можна робити додаткові процедури підживлення.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.