Як я роблю будь-який бульйон прозорим: секрет, щоб освітлити вже мутний. Виходить наче кришталь

Рибний бульйон – одна із найулюбленіших страв справжнього гурмана. Як приготувати його правильно, щоб бульйончик вийшов прозорим і апетитним. Читайте поради від "Один Факт" нижче.

Приготування апетитного бульйону із риби — справжня традиція, в якої існують свої секретики та таємниці. Щоб рибний бульйон вийшов смачним і прозорим — необхідно дотримуватись декількох кулінарних правил. Про них вам розповість “Один Факт” далі.

Вибір правильної риби

Прозорий бульйон завжди виходить із червоної риби - сьомги
Прозорий бульйон завжди виходить із червоної риби – сьомги, форелі, а ще – із судака та окуня

Щоб приготувати рибний бульйон — треба використовувати для цього певні різновиди риби. Найкращі варіанти — це сьомга, форель, судак та окунь.

Використання певних частин риби

Зовнішній покрив риби (луску) потрібно видалити. Також слід позбутися плавців і зябр. А ось голови та хвостики краще за все залишити. Особливо, якщо ви готуєте бульйон із червоної рибки.

Додаткові інгредієнти

Щоб поліпшити смак і якість рибного бульйону - додайте до нього ріпчасту цибулю, зелень і ціленьку моркву
Щоб поліпшити смак і якість рибного бульйону – додайте до нього ріпчасту цибулю, зелень і ціленьку моркву

Щоб поліпшити смакові якості рибного бульйону — додайте до страви додаткові інгредієнти, а саме: очищену ріпчасту цибулю, моркву, зелень, лавровий лист.

Попередня обробка рибної сировини

Після того, як ви позбавите рибину зайвих частин і наріжете її на порційні шматочки — добре і ретельно промийте її під проточною водою. Кожен рибний шматочок повинен залишитись чистеньким – без домішків крові.

Використання води потрібної температури

Після обробки ні в якому разі не відправляйте рибу одразу в киплячу воду. Спочатку покладіть шматочки риби в порожню каструлю тільки потім — заливайте їх фільтрованою водою. Рідина повинна бути прохолодною або ж мати кімнатну температуру.

Тільки при дотриманні цієї поради риба буде проходити термічну обробку за усіма правилами, а готовий рибний бульйон вийде прозорим і запашним. Він буде мати гарний колір та правильну консистенцію.

Що робити, якщо бульйон став каламутним?

Найпростіший спосіб зробити рибний бульйон знов прозорим – додати до нього склянку холодної води або ж декілька кубиків льоду. Після цього уся муть вляжеться,на дно каструлі, а ваш бульйон стане прозорим.

Врятувати каламутний рибний бульйон допоможуть кубики льоду або ж холодна вода
Врятувати каламутний рибний бульйон допоможуть кубики льоду або ж холодна вода

Також можете збити білок одного курячого яйця і влити його наприкінці приготування – коли плитка вже вимкнена. Бульйон повинен трохи охолонути, а після додавання яйця знов поставте каструлю із ним на вогонь і закип’ятіть. Білок яйця згорнеться і забере на себе усю рибну суспензію. Бульйон залишиться тільки процідити і він знов стане прозорим, як сльоза.

Рибний бульйон може стати чудовою основою для смачнючої юшки або іншого різновиду супу. Також можна його з’їсти у чистому вигляді, додавши хрусткі сухарики. Це буде надзвичайно смачно!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?