Скористалась ось цими засобами і харчова міль відлетіла назавжди з моєї кухні — спробуйте їх і ви

Харчова міль — неприємний гість, який може з'явитись на кухні в будь-який момент. Як від неї позбавитись та що зробити, щоб вона полетіла назавжди? Читайте про це в матеріалі від "Одного Факту".

Підтримувати гігієну на власній кухні можна чималою кількістю зусиль, але вони можуть бути марними, якщо там заведеться… харчова міль. Вона може опинитись в оселі навіть у тих, хто ретельно виконує усі правила гігієни. Зазвичай таке відбувається через те, що шкідлива комаха присутня в магазинних крупах. Після їх купівлі ви приносите міль додому і вона там розповсюджується.

Як позбавитись від молі на кухні та в крупах: дієві поради
Як позбавитись від молі на кухні та в крупах: дієві поради

Позбавитись від непроханої гості непросто, але можливо. По-перше, проведіть інспекцію кухні і зазирніть в усі темні місця. Подивіться в шафах, біля плінтусів, в кутках, духовці та хлібниці. Якщо всередині пакету із крупою ви помітили павутиння — це свідчить про те, що личинки молі в ньому вже завелися. Пакет із крупою краще викинути, бо міль буде розповсюджуватись і спричинить додаткові неприємності.

Існує декілька народних способів, які допоможуть позбутись харчової молі в оселі. “Один Факт” наводить їх нижче.

Часник

Покладіть два розрізаних зубчики часнику в ємність із крупами. Його різкий аромат буде відлякувати міль.

Господарське мило

Натерти на крупній тертці крупний брусок господарського мила. Потім – розчиніть його в одному літрі чистої води та протріть розчином поверхні, на яких можуть бути присутні сліди молі.

Оцет

Розведіть оцет разом із водою у пропорції 1:1 і вимийте усі кухонні шафи.

Лаванда, тютюн, лавровий лист

Лаванда і тютюн - найкращі помічники
Лаванда і тютюн – найкращі помічники

Запахи тютюну, лаврового листочка і лаванди добре відлякують міль. Саме тому їх потрібно розмістити на полицях кухонних шаф.

Під час боротьбі з міллю на кухні варто позбавлятись і дорослих метеликів, і їх личинок. Інакше проблема може повернутись. Обов’язково викиньте усі крупи, в яких помітно павутиння, личинки молі або дорослих метеликів.

Шафи на кухні обов’язково вимийте розчином оцту чи господарського мила. Щоб убезпечити себе від повторної появи молі — ніколи не купуйте крупи про запас. Також не зберігайте крупи довше двох місяців. Намагайтесь не купувати крупи “про запас”.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?