Дріжджове підживлення для фіалок: секрет розкішного цвітіння для примхливих красунь підвіконня

Ці дрібненькі квіточки можуть радувати око як серед зими, так і влітку. Звісно, якщо будете правильно доглядати за підопічними. Фіалки потрібно підживлювати звичайними дріжджами.

Пишного цвітіння сенполій можна добитися, якщо знати секрети підгодовування кімнатних квітів. Якщо удобрите субстрат дріжджами, будете приємно вражені. Фіалки зацвітуть дуже рясно й пишно.

Зазвичай фіалки не дуже примхливі й не потребують особливого догляду. Та і їх потрібно час від часу підживлювати, аби надати можливість квітнути цілий рік поспіль. У цьому плані вам придадуться звичайні дріжджі, з яких випікаєте смачненькі пиріжечки.

Як підживити фіалки дріжджами

Річ у тім, що в цьому інгредієнти міститься чимало азоту, завдяки якому можна добитися значного нарощування зеленої маси та рясного цвітіння кущика. Приготувати цілющий напій для фіалки можна дуже легко.

Візьміть 1 г сухих дріжджів, додайте 1 ч.лож. цукру. Перекладіть у місткість й залийте 1 л теплої водички. Ретельно перемішайте добриво. Залиште, щоб настоялося. Для цілющого поливу фіалок дріжджову воду розводьте звичайною відстояною водою у пропорції 1:5.

Як підживити фіалки дріжджами

Узимку застосовуйте дріжджове підхарчовування 1 раз на місяць. Улітку робіть це частіше – 1 раз на тиждень. Не переборщіть! Добрива не повинно бути занадто багато. У такому разі замість довгоочікуваних квіточок можете отримати виключно листя.

Якщо у вас свіжі, а не сухі дріжджі, тоді у слоїк для добрив покладіть 10 г. Грибок, який міститься в цьому компоненті, покращить харчування рослини, і вона віддячить чималою кількістю великих бутонів.

Поливайте рослину так, щоб на квіточки цілюща рідина не потрапила. Якщо змочите листочки, протріть їх серветкою, а то почнуть гнити. Щоб підсилити коріння, налийте дріжджовий розчин у піддон і витримайте так фіалку 20 хвилин.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?