Чому грінки виходять резинові? Помилка, яку робить кожна друга господиня: беріть тільки такий батон

Як готувати грінки, знають усі. Натомість у багатьох господинь вони виходять гумовими на смак, а в інших тануть у роті. Розберімося, що і як потрібно робити, аби отримати смачний сніданок.

Зазвичай на грінки пускається хліб, що залежався в хлібниці й втратив м’якість. Не чекайте, що підсушений батон раптом стане м’якеньким на пательні. Зовсім ні. Він ще більше підсохне, перетворюючись на сухарик. До того ж погано всотуватиме жир.

Другий момент, на який слід звернути увагу любителям грінок, – це якість хлібобулочних виробів. Пишні батони для цієї справи не годяться взагалі. Готувати грінки слід не з повітряного буханця, а зі щільної, помірковано пористої хлібинки. Це має бути саме хліб, а не батон.

Як приготувати ідеальні грінки

Та й серед хлібів слід ретельно обирати потрібний. Він не повинен надміру кришитися й водночас не має бути важким. Тільки з якісного буханця отримаєте смачні грінки. Надто легка й повітряна випічка під час смаження пересушить грінки, й вони вийдуть жорсткими, неначе гумовими.

Ідеальні грінки мають бути хрумкими ззовні та м’якенькими в середині. Задля цього нарізати хліб треба широкими скибочками. Тонка магазинна нарізка – справжня біда для нашої страви.

Як приготувати ідеальні грінки

Тож обирайте не нарізаний хлібчик, який самі поділите на шматочки завтовшки 2-2,5 см. Навіть якщо хліб буде трішки засохлим, така товщина дасть можливість йому не перетворитися на сухарик.

Щоб зробити ідеальні грінки, треба спочатку розігріти сковорідку з олією. Коли жир закипить, зніміть пательню з вогню й потримайте так зо 20 секунд. Лише після цього кладіть шматочки хліба й повертайте на плиту.

У такому разі хліб не почне відразу підсихати й пригорати від жару, а всотає жир і розм’якне. Смажте грінки на помірному вогні. Якщо хочете, щоб вони вийшли не сухими й хрумкими, а ніжними з легким ступенем рум’яності, тоді накрийте сковорідку кришкою.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.