Досвідчений дачник нашептав: коли потрібно висаджувати розсаду перців, щоб вони виросли м’ясистими

Лютий і початок березня — час, коли в дачників додається роботи. Починається сезон висадки розсади і тут важливо зробити все, аби вона виросла міцною. "Один Факт" пропонує декілька корисних порад.

Здорова і міцна розсада перцю виростає тільки у тому випадку, якщо дачник прикладає велику кількість зусиль. “Один Факт” пропонує до вашої уваги декілька порад, які допоможуть виростити міцну та здорову розсаду перцю.

Коли та як сіяти перець на розсаду, щоб вона була міцною
Коли та як сіяти перець на розсаду, щоб вона була міцною

Порада № 1. Правильно розраховані терміни посіву розсади і передпосівної підготовки насіння.

Порада № 2. Для посіву розсади перцю необхідно підібрати субстрат, що найліпше підходить для цього за своїм складом. Сіянцям потрібно забезпечити своєчасний догляд і за необхідності організувати додаткове освічення.

Порада № 3. Підживлюйте розсаду перцю двічі за період вирощування.

Порада № 4. Розсада перців повноцінно розвивається тільки за умови підвищеної вологості повітря. Але обприскувати молоді сіянці водою не можна. Субстрат в горщику із розсадою перців зволожуйте тільки в піддон або ж під корінь.

Порада № 5. Висаджувати розсаду перців треба у фазі зростаючого місяця. А ось в дні повні або ж молодика цього краще не робити.

Порада № 6. Дозрівання перців — достатньо довгий процес. Зазвичай воно триває від 90 до 180 днів з моменту проростання насіння. Тому спочатку розсаду перців вирощують попередньо в квіткових горщиках на підвіконні. Після настання стійкого тепла розсаду пересаджують на город.

Строки посіву перцю на розсаду залежать від сорту рослини
Строки посіву перцю на розсаду залежать від сорту рослини

Строки посіву насіння перців на розсаду залежать від сорту рослини. Ранньостиглі перці висаджують в горщики приблизно за 65 днів до пересадки сіянців на відкриті грядки. Середньостиглі сорти перцю висаджують за 65-70 днів, а ось посів пізньостиглих сортів перцю здійснюють за 75 днів до пересадки на грядку.

Насіння перців перед посівом варто правильно підготувати. Виключення становить лише дражований посівний матеріал. Його за вас вже підготували фахівці. Дражоване насіння взагалі не варто замочувати, бо волога розчинить захисну капсулу і зіпсує насіннєвий матеріал.

Якщо насіння перців зібране власноруч або куплене в звичайному вигляді у магазині – його варто помістити у розчин води об’ємом 1 літр разом із перманганатом калію (1 г).

Також знезараження насіння можна виконати в іншому розчині. Для цього перекис водню (3 мл) розчиняють в 100 мл води, яку попередньо розігрівають до 40 ºC. Час, протягом якого обробляють насіння, складає 10 хвилин. Потім насіннєвий матеріал ополіскують під струменем чистої води і півгодини тримають в розчині Епіну. Далі насіння знов промивають в чистій воді і сіють в землю у вологому вигляді.

Нові статті

Схожі статті

Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?