Як прибрати вм’ятини на лінолеумі, щоб не міняти покриття повністю: є простий спосіб, який допоможе

Покриття підлоги лінолеумом влаштовує багатьох господарів – відносно не дорого, бетонну стяжку робити не потрібно. От тільки з часом на поверхні можуть з'явитися неприємні пухирці.

У будівельних магазинах пропонується безліч видів лінолеуму будь-якого розміру та кольору. Люди залюбки купують і настилають його поверх підлоги, вважаючи, що проблему вирішено дешево.

Натомість у процесі експлуатації з’ясовується, що на не дуже міцній поверхні залишаються сліди від меблів. А ще місцями виникають пухирці. Як боротися з усім цим неподобством?

Треба підкоротити

Можливо, проблема полягає в тому, що лінолеум був покладений дуже близько до стін. Під дією теплого повітря він почав розширюватися, тому й здувся. Щоб позбутися зайвих хвиль, зніміть плінтуси й обріжте краї підлогового покриття на 2 см. Після цього лінолеум розгладьте за допомогою твердого предмету й встановіть плінтуси на місце.

Як позбутися хвиль на лінолеумі

Треба підклеїти

Лінолеум може давати хвилі через неправильне укладання. Спробуйте проткнути голкою пухирці. В отвори введіть суперклей, який підходить для лінолеуму. Робіть це за допомогою шприца. Пригладьте покриття. Воно має вирівнятися й зафіксуватися.

Треба розігріти

Підігрійте деформовані частини лінолеуму гарячим феном. Можете скористатися праскою, але застосовуйте товсту цупку тканину, щоб не зіпсувати покриття. Коли основа достатньо розігріється, пропрасуйте підлогу чимось гладеньким й важким. Теплий лінолеум має набути потрібної вам форми.

Як позбутися хвиль на лінолеумі

Треба придавити

Горби на лінолеумі накрийте чимось важким, наприклад, гирею. Нехай довгенько полежить у цьому місці. Коли знімете, поверхня має розгладитися.

Треба замінити

Можливо, доведеться замінити проблемну ділянку на підлозі. Якщо у вас залишилися шматки лінолеуму такого ж дизайну, акуратно виріжте ушкоджене місце за допомогою канцелярського ножа. Натомість приклейте новенький шматочок. Суперклей міцно триматиме латку на підлозі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?