3 секрети, які зроблять сирники ідеальними: так подають в одному з найдорожчих ресторанів України

Готувати сирники на сніданок полюбляє чимало господинь. От тільки далеко не всім відомі важливі секретики, які дозволяють отримати ціленькі вироби, добре просмажені ззовні та всередині.

Щоб отримати ідеальні сирники, слід врахувати кілька важливих моментів. Кисломолочний сир має бути обов’язково свіжим. Якщо він кислуватий, додавання зайвого цукру не допоможе це замаскувати. Борошно теж не виправить ситуацію – вироби стануть схожими на гуму.

Як приготувати ідеальні сирники

Сир не повинен бути занадто вологим. Такий треба відкинути на сито, оскільки сироватка у складі сирників буде розвалювати їх. Занадто сухий сир теж не підійде. Його слід розбавити кефіром чи сметаною.

Як приготувати ідеальні сирники

Занадто багато яєць призведе до необхідності додати більше борошна. Неперевершений присмак сиру буде у такому разі втрачено. На 0,5 кг сиру кладіть 1 чи 2 яйця – не більше. Велика кількість цукру перетвориться у процесі смаження на сироп, і вироби потечуть. Тож солодіть сирники дуже помірковано.

Як приготувати ідеальні сирники

Набагато смачнішими вийдуть сирники, в яких третину борошна замінити манною крупою. Таке тісто слід витримати 10 хвилин, щоб манка встигла набрякнути, а вироби вийшли пишними й високими.

Як приготувати ідеальні сирники

Консистенція сирників має нагадувати густу сиркову масу. Кульки мають легко скачуватися й не липнути до рук. Зазвичай ніяких додаткових домішок страва не потребує. Та дітлахам сподобаються вироби з кокосовою стружкою, маком, сухофруктами чи горішками. Тож можна проекспериментувати.

Панірувати сирники можна в борошні, крохмалі, манці, кунжуті, кокосовій стружці. Смажити слід на олії на повільному вогні, щоб вироби обсмажилися ззовні до золотавої скоринки й всередині пропеклися. Сирники вийдуть м’якенькими, якщо накрити їх кришкою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?