Як правильно смажити напівфабрикати: заморожені котлети, чебуреки і деруни. Ви будете вражені результатом

Заморожені напівфабрикати — чудовий винахід людства, який завжди полегшує життя. Нижче "Один Факт" розповість, як їх приготувати правильно, щоб вироби вийшли соковитими і не розвалювались.

Магазинні напівфабрикати значно полегшують життя, коли ані часу, ані бажання готувати щось особливе немає. І тим паче — ліпити чебуреки, вареники, пельмені, котлети власноруч.

Щоб напівфабрикати вийшли по-справжньому смачненькими – їх треба вміти приготувати правильно. Багато господинь вважають, що заморожені напівфабрикати необхідно перед розміщенням на розігрітій пательні… розморозити. І тому залишають магазинні деруни, котлети, чебуреки і голубці в умовах кімнатної температурі. Кулінари не радять так робити, бо через розморожування такі вироби втрачають свою форму.

Чебуреки необхідно смажити з обох боків до появи золотистої скоринки
Чебуреки необхідно смажити з обох боків до появи золотистої скоринки

“Один Факт” розповість, які ще правила приготування напівфабрикатів треба виконати, щоб страва вийшла смачною і соковитою.

Щоб обсмажити заморожені котлети, деруни або чебуреки — оберіть для цього пательню із високими бортиками та кришкою.

Перед тим, як викладати морожені напівфабрикати на пательню — розігрійте її на великому вогні. Потім – додайте рослинну олію і зачекайте 1 хвилину. Олія повинна добре розігрітись.

Котлети напівфабрикати перед обсмажуванням розморожувати не треба
Котлети напівфабрикати перед обсмажуванням розморожувати не треба

Після цього – зменшуйте вогонь до середнього, обережно викладіть заморожені котлети, чебуреки або ж деруни. Відразу після цього накрийте пательню кришкою.

Іноді на напівфабрикатах збирається занадто багато інею. Його перед початком

Напівфабрикати перед обмажуванням краще не розморожувати
Напівфабрикати перед обмажуванням краще не розморожувати

Тому під час перевертання котлет, чебуреків, дерунів чи інших виробів варто бути обережними – щоб не обпектися.

Перший раз перевернути напівфабрикати потрібно через 5-7 хвилин. Просто відкрийте кришку, переверніть лопаткою котлети і знов накрийте пательню. Зробіть таку процедуру через кожні 2-3 хвилини ще декілька разів. Таким чином напівфабрикати просмажаться рівномірно і не залишаться в середині сирими. Зазвичай на приготування заморожених котлет та чебуреків йде приблизно 15-20 хвилин.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?