Навіщо виробники роблять кухонні губки в різних кольорах: один факт, про який ви навіть не здогадуєтесь

Виробники кухонних губок роблять їх різнокольоровими не просто так. Колір їх жорсткої частини вказує на головний параметр — жорсткість. Про значення кольорів читайте в матеріалі від "Один Факт".

Більшість господинь вважають, що кухонні губки виробляються у різних кольорах тільки для успішних продажів. Насправді ж різнокольорове забарвлення — це… ознака жорсткості губки. Відразу слід зазначити, що параметри жорсткості губки визначають за кольором її абразивної частини, а не поролону.

Навіщо виробники кухонних губок роблять їх різнокольоровими
Навіщо виробники кухонних губок роблять їх різнокольоровими

Жорстка частина кухонних губок або ж скотч-брайтон — це та сама тоненька смужка, яка прикріплена до поролону. Саме на її колір треба звертати увагу під час вибору. А ось що означає кожен із кольорів скотч-брайтону — “Один Факт” розповість далі.

Колір абразивної частини кухонних губок — це показник її жорсткості. Якщо ви розумієте, що саме означає колір абразивного прошарку — то зможете використовувати губку для миття посуду максимально ефективно.

Абразивна частина кухонної губки — більш жорстка в порівнянні із поролоновою частиною. Вона допомагає прибрати з посуду накип або ж залишки продуктів харчування, що пригоріли.

Багато господинь обирають губки зовсім не за кольором скотч-брайтону. Вони звертають увагу на мийну площу, жорсткість самого поролону, його якість. А ось що значить колір приклеєної смужки — зовсім не знають. Нижче “Один Факт” розповість про це детальніше.
Найпопулярнішими варіантами кухонних губок є ті, що мають жовту або зелену абразивну смужку. Також в продажу зустрічаються губки із червоним або рожевим, чорним або синім скотч-брайтоном.

Зелений прошарок

Губка із зеленою абразивною частиною свідчить про максимальну жорсткість. Цю губку можна використати для видалення застарілого жиру, пригорілих або ж засохлих залишків їжі. Емалевий посуд та антипригарне покриття такою губкою краще не мити. Є ризик пошкодження поверхні.

Прошарок жовтого кольору

Губки із жовтою абразивною полоскою – ідеально підійдуть для делікатного догляду за посудом. Ними можна мити фарфор, кришталь, скляні предмети. Така губка не має абразивних частин, тому за її допомоги не вдасться відмити засохлі частинки їжі або нагар із каструль.

Моделі кухонних губок із жовтою смужкою виготовляються спеціально для очищення посуду з делікатних матеріалів.

Чорний прошарок

В губках із прошарком чорного кольору присутня максимальна щільність віскози та наявні абразивні частинки. Їх використовують для видалення нагару, складних плям.
Губки з чорним скотч-брайтоном не дозволено використовувати для очищення посуду з делікатних матеріалів. Багато господинь використовують губки з чорним прошарком не для миття посуду. Ними зазвичай миють унітази, раковини і ванни.

Синій прошарок

Губки із синім абразивним прошарком мають м’яку поверхню. За ступенем жорсткості вони йдуть відразу за моделями із жовтим скотч-брайтоном.
Губкою такої моделі можна мити скляні вироби, а ось із сильними плямами та забрудненнями вона може просто не впоратися.

Помаранчевий або червоний прошарок

Кухонні губки із помаранчевим або червоним прошарком використовуються для доглядом за посудом із тефлоновим або емалевим покриттям. Ним можна відчищати серйозні забруднення на делікатних поверхнях.

Забарвлення скотч-брайтону може залежати ще й від виробника. Чкщо у вашій оселі забагато посуду з делікатних матеріалів — придбайте для його очищення більше зелених та жовтих губок. Губки із чорним прошарком ідеально підійдуть для видалення найскладніших забруднень.

Нові статті

Схожі статті

Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?