Використовую ось ці 3 засоби для підгодівлі томатів і врожаї наприкінці літа відрами збираю: ділюсь секретом

Помідори — один із улюблених овочів в багатьох українців. Щоб вони виросли соковитими і смачними — їх треба підживлювати. "Один Факт" розповість, які добрива найкраще для цього підійдуть.

Помідори — один із найулюбленіших овочів в багатьох дачників. У продажу вони представлені різноманіттям сортів. Серед них кожен городник зможе підібрати саме той, який найбільше підходить для його місцевості.

Чим підживити розсаду томатів, щоб врожаї були великі
Чим підживити розсаду томатів, щоб врожаї були великі

Щоб отримати великі врожаї помідорів — треба не тільки обрати гарний сорт, але й потурбуватись про дієве добриво. Кожен дачник повинен пам’ятати про те, що помідори не потребують занадто частої підгодівлі. Добриво під кущі достатньо внести 2-3 рази за сезон, а саме:

  • через 10-15 днів після переміщення рослин у відкритий грунт;
  • під час зав’язування плодів;
  • під час цвітіння (ця підгодівля не обов’язкова, але використовується для того, щоб підтримати рослину, якщо перша підгодівля не вдалася).

Якщо добрива, внесені під коріння кущів томатів не дали результату, можете обприскати кущі по листу до появи зав’язі. Використовують для цього комплексну підгодівлю, а саме:

  • суперфосфат: 10-15 г/м2;
  • аміачна селітра: 5-10 г/м2.

Під час другої підгодівлі томатів також можна використати ті ж самі добрива і тих же самих пропорціях.

Добрива для томатів із народної скарбнички

Йод - одне із найкращих добрив для томатів
Йод – одне із найкращих добрив для томатів

Якщо ви належите до тої категорії городників, які не полюбляють промислові добрива для томатів — спробуйте народні добрива. Частіше за все розсаду помідорів підгодовують борною кислотою, сироваткою, золою або ж йодом.

Рецепт № 1. Змішайте 30 крапель йоду, 1 чайну ложку борної кислоти і 2 кг золи. Розчиніть цю суміш у воді (10 літрів). Попередньо нагрійте рідину до + 60ºC. Перш ніж поливати рослини ось цим розчином — дайте йому охолонути до кімнатної температури.

Рецепт № 2. Йод для підгодівлі помідорів можна використовувати відразу після посадки розсади у відкритий грунт. Щоб приготувати розчин – розведіть 3 краплі йоду в 9 літрах води. А потім — обприскайте цим розчином розсаду.

Рецепт № 3. Приготуйте розчин з борної кислоти та томатів. Для цього візьміть 0.5 чайної ложки борної кислоти і розчиніть її в 100 мл гарячої води. Додайте до цієї суміші 20 крапель йоду і 1 літр сироватки. Наприкінці — додайте до цього розчину 10 літрів відстояної води. Використовуйте розчин для підживлення розсади томатів.

Розсаду помідорів можна підживити сироваткою, йодом, борною кислотою, золою
Розсаду помідорів можна підживити сироваткою, йодом, борною кислотою, золою

Йод – дуже корисна для томатів речовина, адже він рятує їх від фітофтори. Використовуйте наведені вище рецепти для підживлення помідорів — і великі врожаї не змусять вас чекати.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?