Один факт, як визначити хрусткі і солодкі яблука за 1 секунду: варто лише подивитися на них під цим кутом

Визначити хрусткі та солоденькі яблучка в магазині можливо досить швидко. Достатньо поглянути на них збоку. На що звернути увагу при покупці яблук в магазині — читайте в публікації від "Один Факт".

Вибір яблук в сучасних українських магазинах доволі великий і різноманітний. А ось які із них соковитіші та смачніші – питання, на яке відповідь відразу і не знаходиться. “Один Факт” пропонує до вашої уваги декілька порад, які допоможуть визначити найсмачніше, соковите, солоденьке і хрустке яблучко.

Як обрати в магазині солоденьке та хрумке яблуко
Як обрати в магазині солоденьке та хрумке яблуко

Отже, щоб зрозуміти, яке саме яблуко перед вами знаходиться — подивіться і оцініть декілька ознак, що наведені нижче.

Колір

Соковиті, солоденькі і ароматні яблука завжди мають нерівномірний колір шкірки. А ось яблука повністю червоного кольору — не такі соковиті. Та й солодкості в них — набагато менше.
Яблука, що мають жовтуватий бік — смачніші. Саме в них міститься велика кількість соку. Взагалі-то нерівномірний колір — це норма для якісних яблук.

Плодоніжка

Плодоніжка в яблук служить своєрідним орієнтиром їх свіжості. Якщо вона має світло-зелений колір, то яблуко зірвали з дерева не так давно. Тобто, фрукт ще не встиг довго полежати, а значить — зберіг свою соковитість. Яблучка із зеленою плодоніжкою зазвичай — хрумкі, солоденькі і свіжі.

Чашолистки

Переверніть яблуко в магазині догори і ретельно огляньте. Якщо заглиблення в ньому навколо плодоніжки невеличке, то це яблуко — чоловічої статі. В такому фрукті м’якуш має щільну структуру і менш соковитий.
Глибоке заглиблення із великою шириною свідчить про жіночу стать яблука. В ньому міститься набагато більше солодкого соку.

Аромат

Обирайте яблука в магазині не тільки за зовнішніми якостями, але й за запахом. Зверніть увагу на те, чим пахне яблуко. Якщо його фруктовий аромат занадто сильний та нав’язливий — то скоріш за все цей фрукт дуже швидко зіпсується. Імовірно, що яблуко із таким запахом вже не буде соковитим та хрумким — на відміну від свіжо зірваного фрукту, що має ніжний і витончений фруктовий аромат.

Поверхня яблука і наявність смужок

Обирайте яблука із гладкою поверхнею, на шкірці яких немає потемнінь та горбків. Адже такі ознаки свідчать про те, що фрукт швидко зіпсується.

Червоно-жовті смужки на яблуках свідчать про їх якість
Червоно-жовті смужки на яблуках свідчать про їх якість

Також варто звернути увагу на те, чи є на плодах яблук червоно-жовті смужки. Якщо так, то такий фрукт відрізняється гарними смаковими якостями. Смугасте яблуко завжди більш соковите та ароматне.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.