Передивіться закладку продуктів у холодильнику: деякі з них категорично не можна зберігати поряд

Більшість господарок не звертає увагу на сусідство продуктів у холодильнику. А тим часом деякі з них дуже негативно впливають один на одного. Тож слід запам'ятати ці нескладні правила.

Існує категорія харчів, які узагалі краще не зберігати у холодильнику. Це йде їм лише на шкоду. Більш теплих умов, ніж у холодильній камері, потребують фрукти – банани, ананаси, персики, авокадо, дині, ківі, груші, цитрусові.

Овочеву групу – картоплю, цибулю, часник – теж не бажано відправляти до холодильника. Більшість перелічених найменувань виділяють етилен, через який сусіди по поличці почнуть різко достигати й псуватися. Тож якщо покласти поряд огірки, невдовзі викинете цей зелений овоч, так і не скуштувавши.

Які продукти не можна класти поряд у холодильнику

Якщо придбали нестиглі помідори, можете покласти їх разом із яблуком. Томати швидко дозріють. Але стережіться – відразу ж почнуть і псуватися, тож треба встигнути з’їсти вчасно.

Зберігати апельсини поряд із яблуками недоречно, оскільки помаранчам потрібна хороша вентиляція, тоді як яблука чудово зберігаються і без провітрювання. Негативно яблука й груші можуть вплинути на гарбуз.

Корисний овоч здатен дуже довго зберігати свої смакові якості на поличці холодильника. Та якщо поряд знаходитимуться яблука чи грушки, вони й самі почнуть пліснявіти, і гарбуз зіпсують.

Які продукти не можна класти поряд у холодильнику

Така ж ситуація з авокадо. Якщо хочете зберегти його якомога довше, не можна класти поряд з іншими фруктами, тим паче по сусідству з ананасом.

Зелена цибуля є дуже поганим фітонцидом для інжиру, винограду, кукурудзи, грибів, ріпчастої цибулі, картоплі. Вона виділяє ароматичні речовини, які здатні спровокувати псування вище перелічених продуктів.

Буряк, моркву та цибулю теж не слід викладати на одній поличці. Краще перекласти в окремі пакети, щоб не торкалися одне одного. Будь-яку зелень – петрушки, кріп, базилік тощо – ізолюйте від решти овочів та фруктів, щоб не наробити біди.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?