Які 3 сорти кукурудзи встигнуть дозріти навіть за коротке літо: не всі дачники знають, як отримати врожай

Солоденька і соковита кукурудза — один із найсмачніших смаколиків літа. Читайте в матеріалі від "Один Факт" – які бувають ранньостиглі сорти кукурудзи і як їх правильно посадити.

Ранньостиглі сорти кукурудзи дозрівають дуже швидко і мають неперевершено солодкий смак та аромат.

Сорти кукурудзи, які швидко дозрівають
Сорти кукурудзи, які швидко дозрівають

Навіть в коротке та прохолодне літо вони дають гарний врожай. Які саме різновиди і сорти ранньостиглої кукурудзи існують – читайте нижче.

Брусниця

Скоростигла солоденька кукурудза “Брусниця” дає перші плоди приблизно через 80 днів після появи масових сходів. За своїми смаковими властивостями ця кукурудза може перевершити багато інших найкращих сортів кукурудзи для вирощування.
Цей сорт дуже швидко дозріває, тому ви зможете поласувати смачненькими плодами через декілька тижнів після посадки.

Сорт кукурудзи Брусниця має потужні стебла і коріння
Сорт кукурудзи Брусниця має потужні стебла і коріння

“Брусниця” має потужні стебла і коріння, яке вбирає в себе забагато вологи. Щоб дотримуватись правил посівного обороту – варто на місці, де раніше зростала “Брусниця”— посадити квасолю, горох та інші бобові культури.
Плоди цього сорту містять в собі близько 16-18% цукру. Застосовувати їх можна в якості повноцінного делікатесу або ж як складову до салатів.
Головний плюс сорту у тому, що врожай кукурудзи дозріває одночасно. Зернятка в ньому великі, мають кремово-жовтий колір. Середня довжина одного плоду: від 15 до 20 см. Вага однієї кукурудзи становить приблизно 150-160 грамів.

Цукерка

Цукрова кукурудза “Цукерка” містить в собі багато цукру та клітковини. А ще – багато вітамінів. Зернятка кукурудзи цього сорту містять в собі велику кількість цінних амінокислот.
Кукурудза “Цукерка” належить до раннього сорту. З моменту масових сходів і до появи перших плодів проходить приблизно 2 місяці.

Кукурудза Цукерка дозріває через 2 місяці після появи перших сходів
Кукурудза Цукерка дозріває через 2 місяці після появи перших сходів

Діаметр одного плоду становить до 5 см. Зернятка розташовані у 14-16 рядків, мають жовтий колір та середній розмір. Довжина качана приблизно 18-19 см. В складі плоду міститься десь 17% цукру. Сорт не боїться посухи. Він стійкий до захворювань і шкідників.

Тамара

“Тамара”— ще один солодкий сорт ранньостиглої кукурудзи, який ідеально підійде для посадки в Україні. Цей сорт – універсальний. Його плоди зможуть стати і чудовою закускою, і десертом, і повноцінною окремою стравою.
Кукурудзу сорту “Тамара” можна запікати на відкритому вогні, відварювати. В будь-якому вигляді вона має смачний та поживний вигляд. Цей сорт ранній — тому вже у липні ви зможете насолоджуватись смаком солоденьких кукурудзяних качанчиків.

Плоди мають витягнуту циліндричну форму. Середня вага однієї кукурудзи становить 160-180 грамів. Вміст цукру приблизно 18%. Цей сорт невибагливий у вирощуванні і на старті демонструє високі показники зростання при використанні спеціального стимулятору росту.
Взагалі-то виростити кукурудзу — не складне завдання. Ця культура — не вимоглива, і тому особливі умови їй не потрібні. Ця культура добре росте на півдні та півночі.

Якщо ви мешкаєте в регіоні із коротким літом – то вирощуйте кукурудзу через розсаду. Висаджуйте її відразу у відкритий грунт. Звертайте увагу на сорт кукурудзи.

Він повинен відповідати кліматичним умовам, в яких буде рости. Саджайте зернятка кукурудзи у відповідні терміни, які радить виробник. Тоді врожаї будуть високими.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?