Що можна і не можна садити на грядці після картоплі: ця розповсюджена помилка може коштувати вам врожаю

Після збирання картоплі, деякі сорти рослин залишають на грядці певні залишки, які можуть впливати на наступні культури. Що варто і не варто саджати після картоплі.

Садіння картоплі на одній грядці не можна продовжувати тривалий час, оскільки це може негативно вплинути як на саму культуру, так і на плодючість ґрунту. Зазвичай рекомендується обмежити термін вирощування картоплі на одній грядці до двох років і потім перейти до іншої культури.

Якщо цього не робити, то буде ризик зараження ґрунту патогенами, які можуть активно розмножуватися і залишатися на тій же ділянці протягом кількох сезонів, це може бути великою небезпекою.

Експерти розповіли, що варто і не варто садити після картоплі
Експерти розповіли, що варто і не варто садити після картоплі

Бобові культури можуть стати відмінним варіантом після картоплі, оскільки вони допомагають відновити мінеральний баланс ґрунту. Бобові здатні поглинати азот з повітря та зберігати його в бульбах, що сприяє подальшому росту інших рослин.

Також, редис та хрін — чудовий вибір для наступної культури після картоплі. Ці рослини добре ростуть на ґрунті, що вже був використаний для картоплі, і можуть прекрасно процвітати.

Експерти розповіли, що варто і не варто садити після картоплі
Експерти розповіли, що варто і не варто садити після картоплі

Не забувайте і про гарбузові культури, такі як кабачки і патисони, їхнє вирощування після картоплі принесе вам чудовий результат. Також рекомендується висаджувати огірки та гарбуз після жита для максимального використання поживних речовин у ґрунті.

Не рекомендується висаджувати такі рослини, як томати, баклажани, гострий і болгарський перець, полуниця та суниця. Це пов’язано з тим, що ці культури належать до сімейства пасльонових і вони мають спільних ворогів з картоплею.

Така практика може призвести до зниження врожайності та якості продукції. Хвороби, які можуть залишитися в ґрунті після вирощування картоплі, можуть атакувати нові культури, що призведе до зниження їхнього розвитку.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?