Що любить перловка: як без замочування варити перлову кашу смачно і швидко — буде краще, ніж плов

Перловка вийде смачною і розсипчастою, якщо приготувати її правильно. "Один Факт" зібрав для вас декілька секретів, які допоможуть зробити цю кашу ідеальною. Усі хитрощі наведені нижче – знайомтесь.

Приготування розсипчастої перловки має свої хитрощі та особливості. Їх використання надає господиням можливість приготувати дійсно смачну, красиву і розсипчасту перловку — без попереднього замочування. “Один Факт” зібрав для вас декілька хитрощів, завдяки яким вам вдасться скуштувати саме таку перловку власного приготування.

Як приготувати перловку, щоб вона вийшла розсипчастою: поради кулінарів
Як приготувати перловку, щоб вона вийшла розсипчастою: поради кулінарів

Таємниця №1. Перловка полюбляє кип’ятіння та крутий окріп. Залийте сиру крупу прохолодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння і декілька хвилин проваріть. Далі — злийте відвар. Знову залийте крупу. Такий метод приготування був описаний ще в стареньких кулінарних книжках. Цілком імовірно, що через такі коливання температури перловка повільно розбухає в каструлі і стає розсипчастою. Перлова каша, приготована за цим рецептом — ніколи не буде злипатися, не стане занадто в’язкою. Адже крохмаль на її поверхні карамелізується. А самі зернятка — розварюються зсередини.

Перловка вийде розсипчастою, якщоперед приготуванням її промити в декількох водах
Перловка вийде розсипчастою, якщо перед приготуванням її промити в декількох водах

Таємниця № 2. Перловка любить промивання перед приготуванням. Тож промийте сиру крупу декілька разів, щоб вона вийшла розсипчастою. Використовуйте для цього помірно гарячу і теплу воду. Такий спосіб допомагає краще змити борошняний пил. І тоді під час відварювання перловка не буде злипатись.

Таємниця № 3. Ідеальне співвідношення вершкового масла та перлової крупи. Найчастіше використовують співвідношення 1:3. Також можна використати 1:3,5 (варіант підходить для крупи з великим розміром зерняток).

На початку приготування перловки додайте 1 ч. л. вершкового масла. Тоді кожне зернятко буде варитись у масляній оболонці. Жир підвищить температуру і буде перешкоджати інтенсивному вируванню, яке перловці не дуже до вподоби. Також масло не дасть зерняткам сильно розваритися.

Таємниці приготування розсипчастої перловки
Таємниці приготування розсипчастої перловки

Таємниця № 4: матеріал посуду. Перловка виходить найбільш розсипчастою в каструлі з товстими стінками. Дайте воді з крупою закипіти на сильному вогні. Потім — зменшуйте вогонь до мінімальної позначки. Якщо варите кашу на газу – поставте на конфорку розсікач. Тоді кипіння води в каструлі уповільниться.

Під час відварювання перловку треба перемішувати, адже вона може пригоріти.
А ще пам’ятайте, що перловка любить “відпочити” після приготування. Через 30-40 хвилин після вимкнення вогню вона буде повністю готовою. Для більшої надійності укутайте каструлю із кашею теплою ковдрою. Через 30-60 хвилинок вона повністю дійде і розпариться.

Нові статті

Схожі статті

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?

“Ти назавжди в моєму серці”: переможниця “Мастершеф 2” Ліза Глінська розповіла про втрату маленького сонечка

Переможниця і суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла про сумну подію в родині. Що саме сталось у кулінарки і кого вона втратила? Читайте детальніше в матеріалі від "Одного Факту".